LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
povratak vožnje čamcima

Nemate ideje kako provesti slobodno vrijeme? Posjetite Park Maksimir i uživajte u vožnji čamcem i veslanju

Ako tražite ideju za izlazak u prirodu, Park Maksimir sada nudi jedinstvenu kombinaciju aktivnosti i prirodnih ljepota, savršenu za obitelji, parove i sve one koji žele provesti vrijeme u zelenilu i miru.

Ako tražite ideju za izlazak u prirodu, Park Maksimir sada nudi jedinstvenu kombinaciju aktivnosti i prirodnih ljepota, savršenu za obitelji, parove i sve one koji žele provesti vrijeme u zelenilu i miru.

Park Maksimir proslavio je 230. obljetnicu svog postojanja i 30 godina Javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima Grada Zagreba. Ove važne obljetnice obilježene su prigodnim programom i predstavljanjem novih sadržaja u parku, uključujući povratak vožnje čamcima na Prvom jezeru. Od sada se uz šetnje, trčanje i uživanje u zelenilu, može uživati i u vožnji čamcem i veslanju.

Uživajte u besplatnim vožnjama, nagradama i bogatom programu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti


Obljetnički događaj uključivao je besplatne vožnje čamcima, prigodan glazbeni program i likovnu radionicu, organiziranu od strane Centra za kulturu i informacije Maksimir. Posjetitelji su također imali priliku upoznati se s novim infrastrukturnim projektima – „Slavuj gaj“, „Mali glorijet“ i „Mirna koliba“ – koji su sada u funkciji ugostiteljskih i trgovačkih objekata, u sklopu završne faze projekta Europske Unije Modernizacija II.

Otvoren novi dječji vrtić na Žitnjaku, planira se još jedan na Borovju


Ako tražite ideju za izlazak u prirodu, Park Maksimir sada nudi jedinstvenu kombinaciju aktivnosti i prirodnih ljepota, savršenu za obitelji, parove i sve one koji žele provesti vrijeme u zelenilu i miru. Posjetitelji će čamce ubuduće moći iznajmljivati u kućici „Slavuj gaj“ na Prvom jezeru, svaki dan od 11 do 18 sati.

Zagrebačkim studentima i učenicima 20 eura veće stipendije, zamjenica gradonačelnika istaknula trogodišnji porast stipendija od 130%


Pored novih objekata, u Parku Maksimir provode se i projekti očuvanja starih hrastova, uključujući kloniranje hrasta Dedeka kako bi se sačuvao za buduće generacije.

IZVOR: PRIRODA GRADA ZAGREBA
FOTO: PRIRODA GRADA ZAGREBA