LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Milijunaš

Student FFZG-a odustao na pitanju za 250 tisuća kuna, znate li odgovor?

Student FER-a napravio je dobru odluku kada je kući otišao sa 125 tisuća kuna jer bi na sljedeće pitanje odgovorio krivo.

Student FER-a napravio je dobru odluku kada je kući otišao sa 125 tisuća kuna jer bi na sljedeće pitanje odgovorio krivo.

U četvrtak se Krešimir Štimac iz Zagreba, prvostupnik FER-a i student istraživačke informatike na Filozofskom fakultetu, natjecao u kvizu Tko želi biti milijunaš, otvorio pitanje za 250 tisuća kuna i na njemu odustao.

Prvi joker iskoristio je na pitanju za četiri tisuće kuna o pjesmi Moj Zanat, čiji su ponuđeni autori bili Massimo, Kićo Slabinac, Mišo Kovač i Arsen Dedić. Dobio je ispravni odgovor Arsen i tako otišao dalje, prenosi HRT.

Na pitanju za 125 tisuća kuna, Koje se ime ne spominje u tekstu Bašćanske ploče?, Krešimir je između ponuđenih odgovora Držiha, Desimir, Dabiša i Dobrovit zatražio mišljenje znalaca. Nakon što su se i oni predomišljali između Dabiše i Desimira, uzeo je joker pola-pola, gdje su ostali Dabiša i Dobrovit, pa je ispravno odabrao Dabišu.

Sljedeće pitanje na kojem je odustao glasilo je: Koji se slikar osjećao krivim za Drugi svjetski rat jer je 1907. 'upao' u bečku Umjetničku akademiju, a Hitler nije? Ponuđeni odgovori su bili Egon Schiele, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka ili Paul Klee. Krešimir je odustao, te rekao da bi se odlučio za Gustava Klimta iako je točan odgovor bio Oskar Kokoschka.
FOTO: SCREENSHOT/HRT