LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć pogođenima potresom

Nastavlja se prikupljanje donacija u Omladinskom kulturnom centru Palach

U OKC-u Palach nastavlja se prikupljanje donacija za osobe čiji su domovi oštećeni u potresima. Prenosimo popis trenutno potrebnih stvari koji će se kontinuirano ažurirati.

U OKC-u Palach nastavlja se prikupljanje donacija za osobe čiji su domovi oštećeni u potresima. Prenosimo popis trenutno potrebnih stvari koji će se kontinuirano ažurirati.

Udruge SOS Rijeka, PaRiter, Ri Rock i Rijeka Tattoo Expo nastavljaju prikupljati donacije za područja zahvaćena potresom. Donirati je moguće u Omladinskom kulturnom centru Palach, na adresi Kružna ulica 8, 51000 Rijeka, svakim radnim danom u razdoblju od 16 do 19 sati.  

– Ovih tjedana, suočeni s razornim potresom, kao i nizom manjih potresa koji su zahvatili područje Petrinje, Siska i Gline te okolna mjesta i sela, brojne riječke udruge i volonteri pokrenuli su niz aktivnosti pružanja pomoći unesrećenima s naglaskom na akciju doniranja koja traje od 30. prosinca 2020. godine u Omladinskom kulturnom centru Palach. U prvim danima prikupili smo velike količine hrane, odjeće te higijenskih potrepština koje su u pet punih kombija otišli potrebitim ljudima sukladno provjerenim informacijama kolega volontera s terena. – istaknuli su organizatori te akcije. 

Naveli su kako je situacija i dalje kritična te da još uvijek postoji velika potreba za različitim predmetima, namirnicama i lijekovima. A svjedočeći novim potresima koji dovode do novih šteta, istaknuli su kako su došli do zaključka da pomoć ne smije stati

Napomenuli su da će se na temelju provjerenih informacija kolega na terenu redovito ažurirati popis potrebnih stvari dostupan na Facebook stranicama OKC-a Palach i udruge Ri Rock. Trenutno je potrebno sljedeće: deterdžent za rublje, univerzalna sredstva za čišćenje, donje rublje (za djecu i odrasle), donje rublje za starije, odjeća za starije osobe, papuče (za djecu i odrasle), debele čarape, hrana za životinje, hrana za stoku, posude za jelo (plastične, aluminijske), gumene čizme, radna odjeća, plahte, ručnici, pelene za starije, bezreceptni lijekovi, grijalice, produžni kablovi, posuđe, agregati. Nedostaje i alat za radove: čekići, čavli, lopate, pur-pjena, letve, šarafi, štafle, trapez-lim za krovove, najlon za krovove, cerade, osb-ploče, cijevi za dimnjak, elementi za dimnjak. 

– Također, ovim putem pozivamo i sve tvrtke koje su u mogućnosti donirati navedene predmete da nam se jave na e-mail udrugarirock@gmail.com. Naše su akcije transparentne te su popraćene brojnim dokaznim materijalima i fotografijama koje se redovito objavljuju na našim društvenim stranicama na kojim se može vidjeti i sve što je do sada napravljeno. – dodali su organizatori. 

FOTO: RI ROCK