LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ogroman uspjeh

Naši učenici na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi osvojili zlato, srebro i broncu

Hrvatska je postigla 10. mjesto u ukupnom poretku na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru.

Hrvatska je postigla 10. mjesto u ukupnom poretku na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru.

Hrvatski savez informatičara izvijestio je o još jednom izvanrednom uspjehu mladih hrvatskih informatičara koji su na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Singapuru, koja je održana online od 13. do 19. rujna, osvojili čak 4 medalje.
Vezano:
Kako stoji u priopćenju, u konkurenciji je bilo 347 natjecatelja iz 87 zemalja svijeta, a naši mladi hrvatski informatičari osvojili su čak jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju, čime je Hrvatska zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku. Medalje su pripale Martinu Josipu Kocijanu, Dorijanu Lendvaju, Patricku Paviću i Krešimiru Nežmahu.
– Posebno nas raduje osvajanje zlatne medalje, prve nakon 2012. godine, čime se broj osvojenih zlatnih medalja popeo na 12. Za malu zemlju poput Hrvatske to je vrlo velik uspjeh, iako se može činiti malo u usporedbi s najjačim državama svijeta (Kina, Rusija, SAD ...). Također vrijedi napomenuti da je samo dvadesetak zemalja na svijetu osvojilo više zlatnih medalja od nas i manje od petnaest zemalja osvojilo ukupno više medalja od Hrvatske. Sve one u pravilu su puno veće i mnogoljudnije od Hrvatske i puno više izdvajaju za obrazovni sustav nego ostale zemlje. – poručuju iz Hrvatskog saveza informatičara.
Podsjećamo, odlične su rezultate naši školarci postigli i na Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi gdje su osvojili srebrnu i dvije brončane medalje. Na 27. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi postigli smo rezultate jednake ovima na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi te su sudjelovali isti informatičari. 
FOTO: HRVATSKI SAVEZ INFORMATIČARA