LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mali plac s Tavana i Vinoljupci gostuju u Art Parku

Najšarmantniji zagrebački park otkriva svoju gastro stranu

Ove ćete subote moći uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Ove ćete subote moći uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Zelena umjetnička oaza u samom središtu Zagreba, Art Park, ove subote 9. srpnja 2016., ugostit će dva zanimljiva gastro projekta. U parku koji se nalazi između Tomićeve, Strossmayerovog šetališta i Ilice moći ćete uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Od 11 do 15 sati u Art Parku gostovat će Mali plac s Tavanamobilna tržnica koja okuplja male proizvođače organske hrane iz raznih regija Hrvatske i predstavlja ih u raznim zanimljivim gradskim prostorima. Tako će se ove subote zdrava nabavka moći obaviti u umjetničkom okruženju, a posjetitelje Art Parka očekuje velik izbor organskih i sezonskih namirnica, kao i hrvatski OPG-ovci, od kojih će iz prve ruke moći doznati sve o njihovim proizvodima.

Mali plac s Tavana, FOTO: Vitamin C

Od 13:30 do 15:00 Malom placu će se pridružiti Vinoljupci, koji će u sklopu jednodnevne vinske manifestacije Vinoljupci u Tomićevoj održati Vinski piknik u Art Parku. Povodom toga u parku će se moći kupiti piknik paketići po promotivnoj cijeni s ukusnim zalogajima restorana Njummy te buteljom Poy pjenušca.

Vinski piknik pratit će akustični koncert, dok će istovremeno projekt učenja stranih jezika kroz glumu, pod imenom Malo kazalište, za djecu u dobi od 5 do 10 godina održati besplatnu radionicu Francuski za male gurmane. Mali će gurmani kroz ovu jedinstvenu i nagrađivanu metodu te uz stručno vodstvo Marije Vukelić, prof. francuskog jezika i književnosti, u 45 minuta naučiti osnovne gastronomske pojmove na francuskom jeziku i pritom uživati svim osjetilima. 

Stol za ping pong zadovoljit će potrebe posjetitelja koji se zažele rekreacije, a također mogu razgledati i stalni postav galerije ulične umjetnosti na otvorenom.

Art Park, FOTO: Silvio Lončarić

Projekt Art Park pokrenula je udruga Pimp my Pump, koja je revitalizirala, očistila i oslikala ovaj prekrasan, ali zapušten park kako bi ga vratila svojim sugrađanima, ali i s ponosom pokazala svim turistima. Na ovoj se lokaciji svakodnevno, sve do listopada, može razgledati galerija na otvorenom, ali se isto tako može sudjelovati u raznovrsnim besplatnim programima namijenjenim svim uzrastima.

FOTO: VITAMIN C