LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Le Dîner en Blanc u Zagrebu

Najpoznatiji piknik na svijetu ovoga svibnja obojit će Zagreb u bijelo

Prijateljstvo, elegancija, jednakost i tajnovitost očekuju nas na Le Dîner en Blanc u Zagrebu. Ovo je jedinstveno iskustvo koje će svi posjetitelji pamtiti cijeli život.

Prijateljstvo, elegancija, jednakost i tajnovitost očekuju nas na Le Dîner en Blanc u Zagrebu. Ovo je jedinstveno iskustvo koje će svi posjetitelji pamtiti cijeli život.

Da Zagreb velikim koracima grabi prema tituli kulturnog europskog središta, govori i činjenica da je nedavno odabran za domaćina najelegantnijeg piknika na svijetu. Naravno, riječ je o Le Dîner en Blanc​ pikniku na otvorenome koji se do sada održao u više od 70 gradova. Na njega gosti dolaze odjeveni isključivo u bijelo, lokacija je tajna te je za sudjelovanje potrebno upisati se na listu čekanja.

Registracije za ovaj tajni događaj koji će se održati 20. svibnja 2017. godine, već su započele i svatko se može prijaviti. Ove godine to će biti 800 sretnih odabranika iz cijeloga svijeta. Kako Le Dîner en Blanc​ nerijetko posjećuju brojne osobe iz svih sfera javnoga života, možda baš vi budete posjednuti pored najdražeg hollywoodskog glumca ili pjevača.

Le Dîner en Blanc Zagreb – Organizatori Branimir Karačić, Katrina Nikšić, Tihana Barišić i Joe Bašić, FOTO: Julien Duval

Organizatori nas uvjeravaju kako će uzvanici imati priliku večerati na najljepšoj zagrebačkoj lokaciji koja će biti otkrivena sat vremena prije početka. Tihana Barišić, uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić tako će se potruditi da Zagreb ostane vjeran motu koji ovaj događaj uspješno njeguje već 29. godinu zaredom – prijateljstvo, elegancija, jednakost i tajnovitost. Tihana Barišić također ističe važnost ovoga projekta te činjenicu da je ovo prvi Le Dîner en Blanc​ u regiji:

– Ponosni smo što ove godine dovodimo premijerno izdanje najpoznatijeg piknika u bijelom te nam je jako drago da su značaj ovog projekta prepoznali Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba. Ovo je jedinstveno iskustvo koje će svi posjetitelji pamtiti cijeli život. –

Uz sve posebnosti koje skriva ova večera pod noćnim nebom, tu je i pokazivanje one kreativnije strane svakog sudionika. Naime, očekuje se da svi uređuju svoj vlastiti stol i koriste vlastite dekoracije. Kako se pravilo ne bi odnosilo samo na stolove, isto vrijedi i za odjevne kombinacije. Tako će najkreativniji biti i nagrađeni, kao uostalom i gospodin i dama čiji outfiti najviše impresioniraju. Za mnoge od nas ovo je samo idealan izgovor zašto otići u shopping. Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, Martina Bienefeld također je pokazala oduševljenje ovim projektom i onime što on predstavlja za turizam u glavnom gradu:

– Pariz, Atena, Barcelona, London, Moskva i Milano prepoznali su, u Europi, ovaj projekt kao izuzetan događaj koji posjetiteljima pruža iskustvo za pamćenje te sam uvjerena da će se i Zagreb pokazati u najboljem svjetlu. Prateći turističke interese, uz potencijale koje Zagreb ima kao cjelogodišnja destinacija, smatramo da će ovaj događaj doprinijeti obogaćivanju naše ponude. –

Za sudjelovanje na ovom jedinstvenom pikniku postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih se treba pridržavati, a najvažnije je da sve mora biti isključivo bijele boje. Osim bijele odjeće, stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, gosti moraju donijeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem. Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su sudionicima ponudili i opciju online kupnje košare s delikatesama koje će ih dočekati na samoj lokaciji, a pripremit će ih vrhunski chefovi nekoliko poznatih zagrebačkih restorana. Ono što je specifično jest to da se u košari svakog sudionika treba naći i boca vina koja je, uz šampanjac i vodu, jedino dozvoljeno piće. 

FOTO: Julien Duval

Oni koji nisu propustili registrirati se za ovaj jedinstveni događaj na službenoj mrežnoj stranici, za dva tjedna prvi će dobiti priliku da osiguraju ulaznice po cijeni od 250, odnosno 300 kuna ako se odluče za opciju prijevoza do lokacije. Organizirani će autobusi u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti goste i njihove stvari do tajne lokacije na kojoj će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na lokaciji. Oni koji to još nisu učinili, mogu se prijaviti na službenoj mrežnoj stranici. Početak nezaboravne večeri ispunjene uživanjem u dobroj hrani i piću predviđen je za 19 sati, a trajat će do ponoći.

Za novosti o događaju pratite službene i Facebook stranice.

FOTO: JULIEN DUVAL