LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ispiti za maturante

Najavljeno najveće probno testiranje za državnu maturu; održat će se u 8 gradova

– Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature. – ističu organizatori.

– Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature. – ističu organizatori.

Algebra ususret državnoj maturi organizira probno testiranje u čak 8 gradova. U Zagrebu će se održati 26. siječnja, a 25. siječnja u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Puli i Varaždinu.

– Radi se o najvećem probnom testiranju koje prethodi maturi, a koje Algebra na nacionalnoj razini provodi već sedmu godinu zaredom. Maturanti koji se svake godine dobrovoljno odazivaju pisanju probnih ispita, s čak 99% svojih glasova, prošle su godine rekli kako su iznimno zadovoljni projektom probnih ispita i da im je on izuzetno dobro došao u sklopu priprema za maturu. – poručuju s ovog visokog učilišta.

Dodaju i kako će se pisati ispiti iz Matematike, Hrvatskog i Engleskog jezika, i to na uobičajene dvije razine znanja (A i B) – po svim pravilima državne mature. Jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka, stoga maturanti na ovaj način uistinu doživljavaju iskustvo koje ih čeka tijekom pravoga ispita.

– Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: radi se o originalnim zadacima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama. – istaknuto je u službenom priopćenju.

Sudjelovanje na testiranjima besplatno je, ali je potrebno prijaviti se zbog ograničena broja mjesta. Prijave se vrše na službenoj stranici, gdje je moguće pronaći i dodatne informacije.

FOTO: PIXABAY