LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Literarni natječaj

Nagrađujemo učenike za najbolje radove na temu „Internet može biti ljepše mjesto”

Do 15. veljače u 23:59 zaprimaju se učenički literarni radovi na temu prevencije elektroničkog nasilja na natječaj koji se raspisuje u sklopu projekta Siguran klik.

Do 15. veljače u 23:59 zaprimaju se učenički literarni radovi na temu prevencije elektroničkog nasilja na natječaj koji se raspisuje u sklopu projekta Siguran klik.

Centar za razvoj mladih u sklopu projekta Siguran klik raspisuje natječaj za najbolje dječje literarne radove na temu Internet može biti ljepše mjesto

Cilj natječaja 

Cjelokupni projekt usmjeren je na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Ovom aktivnošću cilj je potaknuti ih na razmišljanje o posljedicama nasilnog ponašanja te ih osvijestiti što im primjereno ponašanje u virtualnim prostoru može pozitivno donijeti. 

Tko može sudjelovati?

Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, mlađima od 18 godina. Prijaviti se mogu svi s područja Republike Hrvatske.

Kako se i dokad prijaviti?

Prijave su otvorene od 5. veljače 2020, a zaprimaju se najkasnije do 15. veljače u 23:59 na e-adresi info@cerm.hr s naslovom Internet može biti ljepše mjesto.

Kako bi prijava bila valjana, treba sadržavati sljedeće podatke i priloge:
  • ime i prezime učenika/učenice
  • datum rođenja
  • adresa
  • naziv škole i razred koji učenik/učenica pohađa
  • literarni tekst maksimalne duljine od 2 kartice teksta (font: Times New Roman, prored: 1,5). 

Što će učenici dobiti?

Tri najbolja prijavljena rada, koja će odabrati projektni tim Sigurnog klika, objavit će se na portalu Studentski.hr i njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih. Uručit će im se i prigodne plakete. 

O projektu

Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provodi projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu sklopu, tijekom 12 mjeseci koliko traje, radi se na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Njegovi su glavni ciljevi pružanje podrške i savjetovanje djece i mladih s iskustvom takvog oblika nasilja, osvještavanje važnosti prevencije elektroničkog nasilja i brojnosti oblika u kojima se ono pojavljuje, poticanje na prijavljivanje, ali i educiranje roditelja o načinima na koje mogu zaštiti djecu. 
 
Članak je nastao u sklopu projekta Siguran klik, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: UNSPLASH