LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medijsko obrazovanje

Nagrađivani novinar otkriva kako suzbiti dezinformacije

Do 23. studenog u 20:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u besplatnoj radionici posvećenoj borbi protiv dezinformacija, koju vodi Hrvoje Šimičević, nagrađivani novinar zaposlen na portalu Novosti.

Do 23. studenog u 20:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje u besplatnoj radionici posvećenoj borbi protiv dezinformacija, koju vodi Hrvoje Šimičević, nagrađivani novinar zaposlen na portalu Novosti.

U sklopu projekta Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje na platformi Zoom održat će se radionica o suzbijanju dezinformacija. Zakazana je za utorak, 24. studenog, od 17:00 do 20:00

– Dezinformacije su medijske manipulacije do kojih dolazi kada se iz objektivnog izvještavanja ispuste određene činjenice čime se gledatelje, slušatelje i čitatelje dovodi u zabludu i na pogrešan zaključak o temi. – pojašnjavaju organizatori. 

Radionicu će voditi Hrvoje Šimičević, novinar portala Novosti. 

– Hrvoje Šimićević 2019. godine nagrađen je aktivističkom nagradom Nada Dimić za tekstove o seksualnom zlostavljanju maloljetnica u dječjem domu. Također, dobitnik je nagrade za internetsko novinarstvo, koju mu je 2016. godine dodijelilo Hrvatsko novinarsko društvo za serijal o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP). – ističu organizatori.

Sudjelovanje je besplatno. Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici do ponedjeljka, 23. studenog, u 20:00

Projekt Osnaživanje mladih kroz medijsko obrazovanje zajednički provode udruge Maštara i Zamisli u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom te uz financijsku podršku Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Projektne aktivnosti provode se u Centru za mlade grada Zagreba u Gajevoj 2. U sklopu Projekta predviđeno je održavanje osam radionica posvećenih temama medijske pismenosti, borbe protiv lažnih vijesti, istraživačkog novinarstva i suzbijanja dezinformacija – osam poznatih hrvatskih novinara podijelit će s mladima svoja iskustva u navedenim područjima i kroz interaktivne elemente usmjeriti sudionike k lakšem snalaženju u medijima. 

FOTO: UNSPLASH