LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv za volontiranje

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja traži volontere

Volonteri i volonterke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom, a nakon 200 sati volontiranja dobit će preporuku za posao.

Volonteri i volonterke moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom, a nakon 200 sati volontiranja dobit će preporuku za posao.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja, projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, objavio je kako traži volontere.

Projekt je osnovan 2013. godine u suradnji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP) 2013. godine. Na besplatni broj 116006 žrtve i svjedoci kaznenih djela na hrvatskom i engleskom jeziku mogu dobiti emocionalnu podršku te pravne i praktične informacije o svojoj situaciji. Također, može ih se uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva kako bi lakše ostvarile svoja prava.

Za prijavu kandidati trebaju ispuniti Google form, nakon čega će biti pozvani na selekcijski razgovor. Prijaviti se može od 4. listopada do 2. studenog.

Kandidati koji prođu selekcijski proces nakon toga će proći višednevnu edukaciju. Pravni dio održat će se 5. i 6. studenog s posjetom Centru, rješavanjem pravnih vježbi i upoznavanjem baze podataka Centra.

Komunikacijski dio održat će se 19. i 20. studenog, nakon čega će kandidati proći simulaciju poziva gdje će se provjeriti jesu li usvojili znanja.

Iz Centra napominju kako volonteri moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom, a i ponašati se nediskriminatorno prema svim pripadnicima društva te biti odgovorni i pouzdani.

Volonteri i volonterke polazit će edukacije, radionice i seminare i umrežiti se s drugim organizacijama civilnog društva. Na kraju volontiranja dobit će potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 sati volontiranja i preporuku za posao.
FOTO: PIXABAY