LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povijesna situacija

Na važnom sastanku najavljeno da bi mladi uskoro trebali biti uključeni u Stožer

Suradnja između mladih i Središnjeg državnog zavoda za demografiju i mlade počela je obećavajuće jer bi se uskoro trebalo raspravljati o konkretnim problemima koji ih muče.

Suradnja između mladih i Središnjeg državnog zavoda za demografiju i mlade počela je obećavajuće jer bi se uskoro trebalo raspravljati o konkretnim problemima koji ih muče.

Danas je održan prvi sastanak predstavnika udruge mladih i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade na kojem se raspravljalo o obrazovanju, zapošljavanju, stambenom pitanju, prometnoj povezanosti, koronavirusu i drugim problemima koji muče mlađu populaciju, prenosi Index.hr.

Državna tajnica Željka Josić naglasila je kako se iskristaliziralo koji su problemi mladih te da su otvorili komunikaciju s njima vezano za koronavirus
– Otvorili smo ovu temu jer smatramo da su upravo mladi ti koji nam mogu pomoći u komunikaciji sa svojim vršnjacima, načinu kako doprijeti do njih. Velik dio mladih je odgovoran, no možda ipak neki malo posustanu u odgovornosti. Zato ovi mladi koji imaju jako puno znanja, koji pokazuju inicijative i vještine mogu pomoći u suradnji i borbi s našim trenutnim neprijateljem – poručila je Josić, kako prenosi Index.hr. 
Idući sastanak trebao bi se baviti temom koronavirusa te bi upravo mladi trebali sudjelovati u donošenju rješenja zajedno s Nacionalnim stožerom civilne zaštite RH svojim prijedlozima i pitanjima. Važnost uključivanja mladih u Nacionalni stožer uvidjela je i predsjednica Vladina Savjeta za mlade u prošlom mandatu Tanja Herceg, dok je Josip Miličević iz Mreže mladih Hrvatske rekao da je ovo fantastična i povijesna situacija jer udruge koje predstavljaju mlade nikad nisu bile ovako brzo pozvane na razgovor. 
FOTO: PIXABAY