Na UNIDU-u se održava okrugli stol „Inovacije i poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu”, a dolazi i masterchef Ivan Temšić
Sutra se na Sveučilištu u Dubrovniku održava okrugli stol sa stručnjacima i znanstvenicima na temu „Inovacije i poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu”, u utorak, 25. travnja u 9 sati u Studentskom domu (dvorana Salocha). Dan nakon Odjel će ugostiti masterchefa Ivana Temšića, koji će ispričati svoju inspirativnu priču o uspjehu i prvim poduzetničkim koracima u srijedu, 26. travnja u 12 sati, u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7.
Sutra se na Sveučilištu u Dubrovniku održava okrugli stol sa stručnjacima i znanstvenicima na temu „Inovacije i poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu”, u utorak, 25. travnja u 9 sati u Studentskom domu (dvorana Salocha). Dan nakon Odjel će ugostiti masterchefa Ivana Temšića, koji će ispričati svoju inspirativnu priču o uspjehu i prvim poduzetničkim koracima u srijedu, 26. travnja u 12 sati, u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7.
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik organiziraju okrugli stol sa stručnjacima i znanstvenicima na temu Inovacije i poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu sutra, u utorak, 25. travnja u 9 sati u Studentskom domu (dvorana Salocha). Dan nakon Odjel će ugostiti masterchefa Ivana Temšića, koji će ispričati svoju inspirativnu priču o uspjehu i prvim poduzetničkim koracima u srijedu, 26. travnja u 12 sati u sveučilišnoj zgradi, na adresi Lapadska obala 7.
Panelisti sutrašnjeg okruglog stola su dr. sc. Nikša Glavić, Institut za more i priobalje; Niko Karaman, dipl. ing. agr, Malvasija Karaman obrt za proizvodnju vina; Ivan Temšić, poduzetnik, pobjednik kulinarskog showa MasterChef 2021, Bavarin 2022; Ana Bitanga, struč. spec. oec., vlasnica restorana Kopun; te Ana Vragolov Rešetar, bacc. oec., vlasnica restorana Ludo more. Moderatorice su izv. prof. dr. sc. Iris Mihajlović i izv. prof. dr. sc. Zorica Krželj Čolović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.
Svi zainteresirani mogu se izravno uključiti u ovu interaktivnu diskusiju sa stručnjacima iz znanosti, vrsnim enolozima te stručnjacima iz svijeta gastronomije. Cilj okruglog stola povezivanje je visokih učilišta, znanstvenih organizacija, strukovnih komora i udruženja te relevantnih gospodarskih subjekata, kao i predstavljanje primjera dobre prakse inovacija i poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu. Okrugli stol moći će se pratiti i online!
Pobjednik showa MasterChef u 2021. godini Ivan Temšić, jedan od protagonista street food-festivala Bavarin koji će se i ove godine održati u Dubrovniku od 5. do 14. svibnja, svoja će profesionalna iskustva prenijeti studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, srednjoškolcima i svim zainteresiranima u srijedu, 26. travnja u 12 sati u sveučilišnoj zgradi na adresi Lapadska obala 7. Izravnim online uključivanjem sudjelovat će učenici srednjih škola iz Makarske, Sinja, Stolca, Korčule i Herceg Novog. Dobrodošla su sva pitanja o umijećima, odnosu tradicije i inovacije u području gastronomije, identitetu, lokalnoj kuhinji i drugim temama!