LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Maratonsko natjecanje

Na splitskom sveučilištu 24 sata trajat će stvaranje pametnijih gradova

Do 14. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u 24-satnom „Smart City Challenge hackathonu“. Prijaviti se mogu svi punoljetni kako bi razvili potpuno novo rješenje jednog od zadanih izazova.

Do 14. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u 24-satnom „Smart City Challenge hackathonu“. Prijaviti se mogu svi punoljetni kako bi razvili potpuno novo rješenje jednog od zadanih izazova.

Smart City Challenge hackathon maratonsko je natjecanje koje će se održati od petka, 16. studenog do nedjelje, 18. studenog na Sveučilištu u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Weeka. Sudionici će trebati odgovoriti na jedan od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

Natjecanje će trajati 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Timovi će nakon natjecanja imati na raspolaganju dodatnih 5 minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi im omogućili što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 14. studenog 2018. Broj je sudionika ograničen, a rezultati prijava bit će objavljeni istog dana. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju.

Organizatori su natjecanja Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split, udruga UPiT i tvrtka Lil Code Lab, a ono se odvija pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije. Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na poveznici.

FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR