LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potrebno reagirati što prije

Na sjednici Vlade prihvaćen prijedlog zaključka o zbrinjavanju građana na Cvjetnom

Vlada Republike Hrvatske 27. je kolovoza na svojoj 6. sjednici prihvatila konačni prijedlog Zakona o obnovi i stambenom zbrinjavanju građana čije su nekretnine oštećene u potresu.

Vlada Republike Hrvatske 27. je kolovoza na svojoj 6. sjednici prihvatila konačni prijedlog Zakona o obnovi i stambenom zbrinjavanju građana čije su nekretnine oštećene u potresu.

Na 6. sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj danas, 27. kolovoza iza 10 sati, osim o koronavirusu, raspravljalo se i o prijedlogu zaključka o privremenom stambenom zbrinjavanju osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, privremeno smještenih u Studentskom domu Cvjetno naselješto je bilo uvršteno u 3. točnu dnevnog reda.

Privremeni smještaj osoba pogođenih potresom 

Nakon potresa 22. ožujka građani koji su ostali bez doma zbog posljedica potresa smješteni su u Studentski dom Cvjetno naselje po nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. 19. svibnja za te je osobe Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo javni poziv za financiranje najamnine onima koji su ostali bez nekretnine na što se odazvalo 464 osoba.

Sada je u domu 275 osoba, a spomenuto Ministarstvo, Ravnateljstvo civilne zaštite i druge nadležne institucije obvezuju se pronaći drugi prikladan objekt za spomenute građane kako bi se oslobodio zauzeti smještajni kapacitet za studente koji su se natjecali za smještaj u ovogodišnjem natječaju.

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u suradnji s Gradom Zagrebom treba im pronaći adekvatan smještaj, a Vlada je zatražila održavanje izvaredne sjednice Sabora na kojoj bi se raspravio Zakon o obnovi kako bi se što prije donio i kako bi se počeo primjenjivati što prije. Sredstva za tu namjenu osigurat će se iz Fonda solidarnosti EU-a, a novi smještaj za stanare Cvjetnog trebalo bi pronaći najkasnije do 15. rujna.