LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DONESI UKRAS DO 21. PROSINCA

Na platou Gradec nalazi se 30 jelki koje čekaju biti okićene za obitelji slabijeg imovinskog stanja

Razne kuglice, mašne, orašari, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće do 21. prosinca i doći do atrija u Klovićevim dvorima, u kojem se nalaze borovi, i tako stvarati najljepša drvca za one kojima je blagdansko uređenje doma luksuz. 

Razne kuglice, mašne, orašari, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće do 21. prosinca i doći do atrija u Klovićevim dvorima, u kojem se nalaze borovi, i tako stvarati najljepša drvca za one kojima je blagdansko uređenje doma luksuz. 

Advent na platou Gradec iz godine u godinu privlači sve više domaćih i stranih posjetitelja, a ove godine omiljeni Baš Naš podsjeća i da je Božić vrijeme kad svi trebamo biti plemeniti i misliti na druge.

Najljepše skriveno mjesto Baš Naš Adventa – atrij u Klovićevim dvorima dekorirano je s 30 božićnih jelki na koje od otvorenja zagrebačkog adventa posjetitelji svakodnevno donose svoje ukrase i nesebično postaju dio tople humanitarne priče. Baš Naš drugu godinu za redom potiče posjetitelje da se priključe i dekoriraju božićna drvca koja se potom dan uoči Badnjaka daruju socijalno ugroženim obiteljima iz Zagreba, štićenicima udruge Mali zmaj.

Mali zmaj je organizacija koja 13 godina pomaže obiteljima slabijeg imovinskog stanja u Zagrebu i okolici. U svrhu pozitivnih promjena u društvu, primarni cilj im je poboljšanje kvalitete života djece iz tih obitelji, a surađuju i s 3 sigurnim kućama, prihvatilištem i domom za djecu s majkama.

Ono što ih čini drugačijima je činjenica da su, osim prikupljanja i distribucije humanitarne pomoći odlučili uložiti maksimalan trud da njihovim korisnicima pruže mogućnost da sudjeluju u raznolikim aktivnostima, koje su inače djeci iz socijalno ugroženih obitelji uglavnom nedostupne: igraonice, proslave rođendana, kreativne, glazbene i dramske radionice, instrukcije, organizacija raznih izleta, ljetovanje, odlasci u muzeje, na kazališne predstave.

Iz želje da uveselimo što veći broj djece tijekom Božića stvaramo toplu humanitarnu priču s Baš Naš Adventom. Želimo naše građane potaknuti na zajedništvo, društvenu svjesnost i odgovornost. Mnogima je zaista potrebna pomoć, pridružite se,  sudjelujte u humanitarnim akcijama i učinite ovaj Božić nekome sretnijim i veselijim. Osmijehe ovih obitelji, dok su prošle godine unosili okićene borove u svoj dom, nikada neću zaboraviti, rekla je tajnica udruge Mali zmaj Tajana Radotić.

Razne kuglice, mašne, orašari, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće do 21. prosinca i doći do atrija u Klovićevim dvorima, u kojem se nalaze borovi i tako stvarati najljepša drvca za one kojima je blagdansko uređenje doma luksuz. 

 

FOTO: BAŠ NAŠ, PRESS