LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba protiv klimatskih promjena

Na konferenciji Saveza za zelene gradove sudjelovali i predstavnici splitskog Sveučilišta

Konferenciji su nazočili prorektori Sveučilišta u Splitu, Igor Jerković, Nikša Jajac i Zoran Đogaš.

Konferenciji su nazočili prorektori Sveučilišta u Splitu, Igor Jerković, Nikša Jajac i Zoran Đogaš.

Konferencija Saveza za zelene gradove (Alliance for Green Cities), održana je 3. ožujka u organizaciji Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Ministarstva energetike SAD-a, Globalnog energetskog centra Atlantic Council te Grada Splita.

Riječ je o Partnerstvu za transatlantsku suradnju u području energije i klime (P-TECC) u sklopu koje su se okupili lokalni i regionalni dužnosnici kako bi potakli suradnju i unaprjeđenje razumijevanja uloge gradova u izravnoj borbi protiv klimatskih promjena.

Konferenciji su nazočili i prorektori Sveučilišta u Splitu, Igor Jerković, Nikša Jajac i Zoran Đogaš, imajući u vidu da splitsko Sveučilište kroz svoju nastavu, istraživanja, javna događanja i aktivnosti doprinosi društvenom i ekonomskom blagostanju zajednice.

Svoje zadovoljstvo što se ova konferencija odvija upravo u Splitu iskazao je i gradonačelnik Ivica Puljak. Prema njegovim riječima, gradovi su ti koji implementiraju mnoga rješenja, a Split posebno ima ambiciju postati jedan od najmodernijih u regiji i već sada ima mnogo projekata koji idu u tom smjeru.

 

FOTO: PIXABAY