LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DAN SJEĆANJA

Na Kampusu Sveučilišta u Splitu održana misa u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje

Nakon euharistijskog slavlja bila je organizirana procesija kojom su se svi uputili u Vukovarsku ulicu gdje su zapaljene svijeće u čast svim poginulima.

Nakon euharistijskog slavlja bila je organizirana procesija kojom su se svi uputili u Vukovarsku ulicu gdje su zapaljene svijeće u čast svim poginulima.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje jučer je ispred zgrade Tri fakulteta u Splitu održana sveta misa za žrtve Vukovara i Škabrnje, stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu.

Misi su prisustvovali rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prorektor za znanost i kvalitetu prof. dr. sc. Igor Jerković, prorektor za studente, nastavu i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić Bilan, prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prorektor za infrastrukturu prof. dr. sc. Nikša Jajac, glavni tajnik Sveučilišta Filip Klarić-Kukuz, te pročelnica Ureda rektora Ivana Pletković, savjetnica rektora za financije Jelena Hrga, ravnatelj SC-a Ivan Žižić, savjetnik rektora Marijan Bašić, dekani, profesori, ali i brojni studenti koji su ovako odali počast svima koji su žrtvovali svoj život za Hrvatsku.

Misno slavlje je predvodio studentski kapelan don Ivan Terze, a glazbeno animirao Vokalno-instrumentalni sastav „Veritas aeterna“. Također, nakon euharistijskog slavlja bila je organizirana procesija kojom su se svi uputili u Vukovarsku ulicu gdje su zapaljene svijeće u čast svim poginulima.

Svetu misu organizirao je Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA