LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održana tribina

Na Kampusu obilježen Dan starijih osoba

Program Sveučilište za treću dob postoji već 12. godinu.

Program Sveučilište za treću dob postoji već 12. godinu.

Na Sveučilištu u Rijeci njeguje se cjeloživotno obrazovanje, a jedan od najjačih takvih programa jest Sveučilište za treću dob – S3D koje postoji već 12. godinu. Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana je tribina pod nazivom Sveučilište za treću dob: jučer, danas, sutra, u Akvariju Studentskog centra Rijeka.

Na tribini se raspravljalo o važnosti uloge sveučilišne zajednice u promoviranju aktivnog starenja kroz programe neformalne edukacije, kao i važnosti suradnje Sveučilišta i lokalne zajednice u provedbi projekata od općedruštvenog značaja.

– Današnjom tribinom želimo poručiti koliko je važna međugeneracijska solidarnost i koliko građani treće dobi mogu ponuditi društvu. Krenuli smo s programom 2009. godine, a od tada je odrađeno 38 ciklusa edukacija koje je prošlo više od 1.000 polaznica i polaznika. Naši su stariji građani tim angažmanima učinili svoj život ispunjenijim i kvalitetnijim. Upravo je program S3D uspješnica Sveučilišta, jedan od naših brendova. Prošle smo godine osnovali i Klub S3D, namijenjen prvenstveno našim umirovljenim nastavnicima. Odlazak u mirovinu može nuditi brojne mogućnosti i pozivam sve koji još nisu da se upišu ne neke od naših programa. – kazala je uvodno rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Koliko je interes za ove programe velik obično govore i liste čekanja. Nažalost program je zbog pandemije išao online, ali i to je bila prilika da se progovori upravo o motu ovogodišnjeg Međunarodnog dana starijih osoba, a to je digitalna jednakost. Sa Sveučilištem Grad uvijek izvrsno surađuje i sigurna sam da će tako biti i ubuduće, kazala je gradska pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Mušković.

Tribina je zaključena najavom novog jesenskog ciklusa upisa u programe S3D-a, koji će se (uz pretpostavku da protuepidemijske mjere neće biti postrožene), događati uživo, a detalji programa bit će poznati uskoro.

FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI