LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Galerija Otok

Na izložbi poznatog dizajnerskog studija u Dubrovniku našao se logotip jednog hrvatskog sveučilišta

Posjetitelji imaju priliku vidjeti kako su vizualni identiteti, dizajn knjiga i signalizacija oblikovali kulturni i javni prostor te se inspirirati inovativnim pristupima dizajnu. 

Posjetitelji imaju priliku vidjeti kako su vizualni identiteti, dizajn knjiga i signalizacija oblikovali kulturni i javni prostor te se inspirirati inovativnim pristupima dizajnu. 

U petak, 2. kolovoza, u 20:30 sati, u Galeriji Otok u Dubrovniku svečano je otvorena izložba dizajnerskog studija „đkć”, pod nazivom ĐKĆ X. Ova izložba pruža kritički osvrt na prvih deset godina djelovanja ovog istaknutog studija, koji je poznat po svojoj kreativnosti i inovativnosti. 

Otvorenje izložbe đkć X donosi retrospektivu deset godina uspješnog rada dizajnerskog studija, pružajući uvid u njihovu bogatu kreativnu produkciju. Posjetitelji imaju priliku vidjeti kako su vizualni identiteti, dizajn knjiga i signalizacija oblikovali kulturni i javni prostor te se inspirirati inovativnim pristupima dizajnu. Ova mini-retrospektiva prikazuje izbor nekih od najvažnijih radova studija, s naglaskom na dizajn vizualnih identiteta, oblikovanje knjiga i publikacija te dizajn signalizacije.

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta



Studio „đkć”, pod vodstvom Zorana Đukića, poznat je po brojnim uspješnim projektima, uključujući dizajn loga Sveučilišta u Splitu. Studio „đkć” je dizajnirao originalni i suvremeni vizualni identitet Sveučilišta s ciljem prikaza mladog, modernog, europskog sveučilišta snažne mediteranske orijentacije koji svoju snagu crpi kako iz stoljetne kulturne baštine, duhovnog i materijalnog nasljeđa tako i iz nastavnog, znanstveno-istraživačkog, umjetničko-stvaralačkog i stručnog rada.

Zagrebačko sveučilište ostvarilo povijesni uspjeh na međunarodnoj rang-ljestvici, Sveučilište u Splitu zabilježilo veliki pad


Posjetitelji izložbe mogu uživati u pregledavanju plakata i identiteta velikih manifestacija poput Adventa u Zagrebu i Festivala svjetla, kao i projekata za institucije poput Sveučilišta u Splitu. Također su prikazane publikacije nezavisnih izdavača kao što su Multimedijalni institut, Kulturtreger i Art radionica Lazareti.

Izložbu organizira Art radionica Lazareti (ARL) u partnerstvu s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Svi zainteresirani mogu posjetiti Galeriju Otok u Dubrovniku i uživati u izložbi do 23. kolovoza 2024. godine. Ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje s radom jednog od najagilnijih i najkreativnijih dizajnerskih studija na ovim prostorima.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU