LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+ događanje

Na „International Staff Week” u Zagrebu došli su edukatori iz čak 15 zemalja

Osim edukacijskog sadržaja, sudionici su imali priliku istražiti Hrvatsku kroz stručno vođene obilaske Zagreba, Varaždina, dvorca Trakošćan i Muzeja iluzija.

Osim edukacijskog sadržaja, sudionici su imali priliku istražiti Hrvatsku kroz stručno vođene obilaske Zagreba, Varaždina, dvorca Trakošćan i Muzeja iluzija.

Od 11. do 15. lipnja 2024. godine, Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu bio je domaćin Erasmus+ International Staff Weeka, događanja koje je okupilo 23 sudionika iz 15 zemalja. Ova petodnevna edukacija, posvećena temi upravljanja događanjima, odnosno event managementa, pružila je sudionicima priliku da steknu nova znanja kroz niz tematskih predavanja i praktičnih radionica.

Kako bi se sudionicima olakšala komunikacija i razumijevanje, lektori s Croaticuma pomogli su im prevladati jezične barijere te su ih uveli u osnove hrvatskog jezika i kulture. Ova jezična radionica bila je samo početak bogatog programa koji je uključivao i posjet zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Tamo su im dobrodošlicu poželjeli prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, Krešimir Jurak, voditelj Konfucijeva instituta te prof. Yang Haiyan, kineska voditeljica Instituta.


Čak 25 indonezijskih studenata stiže na fakultete Sveučilišta u Zagrebu, evo o čemu se radi


Erasmus+ International Staff Week na Konfucijevu institutu Sveučilišta u Zagrebu okupio je sudionike iz brojnih sveučilišta i zemalja. Iz Bugarske je sudjelovao American University in Bulgaria, dok je Češku predstavljalo University of South Bohemia iz Čeških Budějovica. Estoniju je predstavljalo sveučilište Tartu University, a iz Finske je sudjelovalo Aalto University. Iz Francuske Gvineje sudionici su došli s University of French Guiana, dok je Irska bila predstavljena sveučilištem University College Dublin. Latviju su predstavljala dva sveučilišta, College of Business Administration i Riga Stradins University. Luksemburg je predstavljalo sveučilište University of Luxembourg, a Njemačku CODE University of Applied Sciences. Iz Poljske je sudjelovalo sveučilište Nicolaus Copernicus University in Toruń. Portugal su predstavljala tri sveučilišta: University of Porto, ISCTE – University Institute of Lisbon i Catholic University of Portugal. Rumunjska je imala svoje predstavnike sa sveučilišta University of Craiova, a Slovačka sa sveučilišta Matej Bel University in Banská Bystrica. Španjolska je bila zastupljena s tri sveučilišta: University of Murcia, University of Granada i Technical University of Valencia. Na kraju, Tursku je predstavljalo sveučilište Ankara Yıldırım Beyazıt University.

Tijekom programa, iskusni predavači prenijeli su svoja znanja iz različitih područja upravljanja događanjima. Kroz teme poput upravljanja komunikacijom, promocije i marketinga, planiranja i izgradnje timova te korištenja alata za upravljanje projektima, sudionici su imali priliku učiti iz konkretnih primjera i iskustava iz prakse.

U sklopu Erasmus+ projekta mladi iz Hrvatske i još četiri zemlje prikupili 40 vreća smeća i preko tisuću opušaka


Osim edukacijskog sadržaja, sudionici su imali priliku istražiti Hrvatsku kroz stručno vođene obilaske Zagreba, Varaždina, dvorca Trakošćan i Muzeja iluzija. Ove aktivnosti obogatile su njihovo iskustvo boravka u Hrvatskoj, omogućujući im da bolje razumiju lokalnu povijest i kulturu.

Jedan od vrhunaca programa bila je Utrka zmajevih čamaca na Jarunu. Ova utrka, nastala prije više od dvije tisuće godina kao dio pučkih običaja stanovništva južnog dijela Narodne Republike Kine, omogućila je sudionicima da iskuse dio kineske kulture.

Zagrebački fakultet raspisao natječaj za dodjelu stipendija, prijave treba poslati unutar osam dana


FOTO: Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, Utrka zmajevih čamaca

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: KONFUCIJEV INSTITUT SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, FACEBOOK