LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Time4Science”

Na FOI-ju održane tri uspješne akademske rasprave

Tricia Alegra Jenkins, Michael Bošnjak i Marjan Mernik zaslužni su za tri uspješna susreta koja su se održala na FOI-ju u sklopu projekta „Time4Science”.

Tricia Alegra Jenkins, Michael Bošnjak i Marjan Mernik zaslužni su za tri uspješna susreta koja su se održala na FOI-ju u sklopu projekta „Time4Science”.

U okviru projekta Time4Science na Fakultetu organizacije i informatike održana su tri uspješna susreta. 

U srijedu, 7. veljače, na programu je bila radionica Tricie Alegre Jenkins na temu What is the purpose of scientific study? Korištenjem drevne mudrosti Medicine Wheel kao okvira za raspravu, sudionici su istraživali individualne pokretače znanstvenog rada. Je li riječ o čistom znanstvenom istraživanju i generiranju podataka ili se sve svodi na smisao života, jedno je od pitanja na koje se pokušavao naći odgovor. Radionica je bila interaktivna i participativna, a polaznici su trebali objasniti vlastiti interes za proučavanje znanosti.

Idućeg je dana prof. dr. Michael Bošnjak, direktor Instituta Leibniz, održao predavanje na temu Integrated Public Open Science Infrastructure Tools and Services at leibniz-psychology.org. Osvruo se na aktivnosti Instituta te načine suradnje s Fakultetom organizacije i informatike koja je nedavno definirana ugovorom kojim se omogućuje nastavnicima i studentima izgradnja infrastrukture za istraživanja s podacima i baze ispitanika te provođenje komparativnih njemačko-hrvatskih istraživanja uz naglasak na blockchain tehnologijama, sigurnosti i analizi podataka.

U srijedu, 14. veljače, predavanje je održao prof. dr. sc. Marjan Mernik na temu Useful Tips for Writing and Publishing Scientific Articles. Predavanje je bilo namijenjeno istraživačima koji još nemaju iskustva u pisanju i objavljivanju kvalitetnih znanstvenih radova.

Time4Science ima za cilj organiziranje niza pozvanih znanstvenih predavanja i radionica eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta. Aktivnosti su primarno namijenjene znanstvenicima i nastavnicima FOI-ja, zainteresiranim suradnicima i doktorskim studentima, ali i svima zainteresiranima za teme koje u sebi imaju istraživački i znanstveni potencijal. Suvoditeljice su projekta doc. dr. sc. Dijana Oreški i doc. dr. sc. Irena Kedmenec.

FOTO: FOI