LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program za maturante

Na FER-ovim Danima otvorenih prozora predstavljanje studentskih startupa, kvizovi, premijera ŽensCasta

– Na Internetskoj stranici Dana otvorenih prozora sve zainteresirane, a prije svega maturante i buduće FER-ovke i FER-ovce, dočekat će mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija. –  poručuju s FER-a.

– Na Internetskoj stranici Dana otvorenih prozora sve zainteresirane, a prije svega maturante i buduće FER-ovke i FER-ovce, dočekat će mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija. –  poručuju s FER-a.

Povodom ovogodišnje Smotre Sveučilišta u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva organizira svoje Dane otvorenih prozora. Bogat online program u njegovu sklopu započeo je 19. studenog, a traje do 21. studenog 2020. 

– Na Internetskoj stranici Dana otvorenih prozora sve zainteresirane, a prije svega maturante i buduće FER-ovke i FER-ovce, dočekat će mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija o FER-u, uvjetima upisa, studijskim programima (uključujući i naš dislocirani Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku), ali i niz interaktivnih sadržaja poput razgovora sa studentima i studenticama FER-a, predstavljanja odabranih studentskih radova te kvizova i turnira! –  poručuju s FER-a.

Otkrivaju što ih još očekuje: 

– FER je već otprije poznat po studentskim startupima, čija će se iskustva moći poslušati izravno od njihovih kreatora jer predstavljamo uspješne startup projekte Smart Traffic i Urban Oasis. Svi će zainteresirani moći popričati i s našim istraživačkim timovima koji se bave robotikom, razvojem videoigara i izgradnjom pravog svemirskog satelita.

 

Kao i obično, super FER nagrade čekaju znalce koji se žele okušati u srazu mozgova na online kvizovima, a za prave gamere pripremili smo i tri turnira – League of Legends, šah i igru GO.

Turnir u šahu započeo je danas u 10:15. 

– Ove godine predstavljamo šest studentskih radova koji će u tri dana trajanja Smotre biti demonstrirani ukupno čak 36 puta! To su društvene igre Jamb i Mundus, Lansiranje rakete, znanstveni rad Are you Human? Detecting Bots on Twitter Using BERT, Projekt aksijalnog motora s permanentnim magnetima te Zbirka online.

 

Ne smijemo zaboraviti novu emisiju prvog hrvatskog fakultetskog podcasta – onu u kojoj smo ugostili prodekanicu za nastavu izv. prof. dr. sc. Mihaelu Vranić, a ujedno ekskluzivno najavljujemo premijeru i još jednog, potpuno novog podcasta ŽensCast. U njemu će doc. dr. sc. Lana Horvat Dmitrović govoriti kako je biti cura na FER-u, o matematičkim predmetima na prvoj godini FER-a te antistres programu mindfulness koji provodi za studente i studentice FER-a. – dodaju organizatori. 

FOTO: WIKIPEDIA