LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promicanje suradnje i razmjene znanja

Na Ekonomiji osnovana Hrvatska akademija za menadžment, broji preko 120 članova

HrAM već broji preko 120 članova iz 31 visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj i svijetu, čime predstavlja snažnu platformu za razvoj i unapređenje menadžmenta kao znanstvene i praktične discipline.

HrAM već broji preko 120 članova iz 31 visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj i svijetu, čime predstavlja snažnu platformu za razvoj i unapređenje menadžmenta kao znanstvene i praktične discipline.

U petak, 18. listopada 2024. godine, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je osnivačka skupština Hrvatske akademije za menadžment (HrAM). Ta nova akademija okuplja znanstvenike, istraživače, predavače i stručnjake iz područja menadžmenta s ciljem promicanja interdisciplinarne suradnje te razmjene znanja i iskustava među stručnjacima.

Posjetite Tjedan studentskih udruga i obogatite studentski život – još samo sutra!


HrAM već broji preko 120 članova iz 31 visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj i svijetu, čime predstavlja snažnu platformu za razvoj i unapređenje menadžmenta kao znanstvene i praktične discipline. Na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika udruženja izabran je Tomislav Hernaus, dok su u predsjedništvo izabrani Nina Begicevic Ređep, Mirna Koričan Lajtman, Zvonimir Galić i Jakov Jandrić. Tajnicu HrAM-a, Saru Melkić, članovi su također izabrali na ovoj skupštini.

Ponajveći zagrebački fakultet dobio je novo vodstvo za mandat 2024.–2027.


Skupštinu je svojim prisustvom podržao i posebni gost, Marko Vukosavović, financijski direktor globalnog udruženja Academy of Management (AOM), koji je pružio podršku budućim aktivnostima HrAM-a te istaknuo važnost takvih inicijativa za razvoj globalne mreže stručnjaka u području menadžmenta.

Mogu li javne politike smanjiti rodne nejednakosti na tržištu rada?


Očekuje se da će HrAM postati ključna institucija za razvoj menadžmenta u Hrvatskoj, te da će aktivno sudjelovati u poticanju znanstvenih istraživanja i suradnji između akademskih i poslovnih krugova.

IZVOR: EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: EKONOMSKI FAKULTET U ZAGREBU