LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci o koronavirusu

MZO: U obrazovnim ustanovama više od 4000 ljudi u izolaciji, oko 300 zaraženih

Iako su bile raspisane detaljne mjere, nije se mogao izbjeći prodor koronavirusa u obrazovne ustanove. Obratili smo se MZO-u i sveučilišta kako bismo dobili konkretnije brojke.

Iako su bile raspisane detaljne mjere, nije se mogao izbjeći prodor koronavirusa u obrazovne ustanove. Obratili smo se MZO-u i sveučilišta kako bismo dobili konkretnije brojke.

Obratili smo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja kako bismo doznali koliko je trenutno zaraženih učenika nastavnika i koliko ih se nalazi u samoizolaciji. S obzirom na to da ne raspolaže tim informacijama, obratili smo se i sveučilištima diljem Hrvatske kako bismo doznali kakvo je kod njih stanje i jesu li se neke njihove sastavnice prebacile na nastavu na daljinu.

Do jučer više od 3000 djece u samoizolaciji, zaraženo njih 288

Informacije su koje smo dobili od MZO-a sljedeće:

– Prema podacima HZJZ-a, od 12. listopada pod zdravstvenim je nadzorom 139 prosvjetnih djelatnika: 106 ih je u samoizolaciji; 33 je pozitivno. 3800 učenika je u samoizolaciji, 288 je pozitivno.

Od sveučilišta smo za sada dobili odgovor Sveučilišta Sjever, gdje još nema zaraženih te od Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli:

– S početkom nove akademske godine imamo dvoje zaraženih na Muzičkoj akademiji. Poduzete su sve epidemiološke mjere u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i ostalim protokolima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te je ta sastavnica za sada jedina na Sveučilištu prešla na nastavu na daljinu. Ostale sastavnice još uvijek imaju nastavu u hibridnom, mješovitom obliku uz poštovanje epidemioloških mjera. Istarska je županija među najboljima u organizaciji i posljedično poštovanju epidemioloških mjera, što je vidljivo po izuzetno malom novom broju oboljelih, a poduzimanjem daljnjih aktivnosti, u tom smislu, nadamo se da ćemo održati ovakvu situaciju.

Danas još učenika u samoizolaciji

U gradu Zagrebu danas je pozitivan nalaz potvrđen kod 5 učenika osnovnih i 6 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 103 učenika osnovnih i 145 učenika srednjih škola. U Međimurskoj je županiji u samoizolaciju stavljen još jedan razred srednje škole, no nije navedeno o kojoj je školi riječ ni jesu li zaraženi učenici ili djelatnici.

Stroži nadzor neformalnih okupljanja, poput onih u studentskim naseljima

Pojačava se mjera nadzora na neformalnim okupljanjima u Zagrebu kao što je to ispred HNK-a, gdje je zabilježeno 10 osoba pozitivnih na koronavirus, ispred ugostiteljskih objekata, pogotovo u centru grada u dane vikenda te u studentskim naseljima i drugdje.

FOTO: PIXABAY