LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državna matura

MZO omogućio maturantima pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika

Prijave za pisanje probnog eseja iz Hrvatskog jezika otvorene su od 4. do 7. svibnja, a zakazano je za 12. svibnja u 10 sati.

Prijave za pisanje probnog eseja iz Hrvatskog jezika otvorene su od 4. do 7. svibnja, a zakazano je za 12. svibnja u 10 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika u suradnji s CARNET-om i  Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a provest će se u utorak, 12. svibnja, s početkom u 10 sati.
Vezano: Državna matura iz Hrvatskoga bez muke – kako napisati školski esej
Učenici se za pisanje probnog eseja mogu prijaviti na poveznici od 4. do 7. svibnja te u slučaju prijave moraju obavezno sudjelovati u pisanju eseja. Ono će se odvijati na virtualnoj platformi Loomen.

Ovim će se projektom učenicima omogućiti da dobiju povratnu informaciju o svojem eseju kako bi znali na čemu kasnije trebaju poraditi te će se istovremeno ispitati tehnološke mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

– Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature. – istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak

FOTO: PIXABAY