LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najnovije izvješće

MZO: Europska komisija nema velikih primjedbi na hrvatsko obrazovanje

MZO navodi kako nisu upućene velike primjedbe i specifične preporuke hrvatskom obrazovanju te da ono privodi kraju Akcijski plan za nastavu na daljinu za sljedeću školsku i akademsku godinu.

MZO navodi kako nisu upućene velike primjedbe i specifične preporuke hrvatskom obrazovanju te da ono privodi kraju Akcijski plan za nastavu na daljinu za sljedeću školsku i akademsku godinu.

Objavljeno je najnovije izvješće Europske komisije kojim se Vijeću Europske unije predlaže donošenje specifičnih preporuka državama članicama u provedbi reformi u različitim područjima. Prvi put nakon 2015. godine, pohvalilo se Ministarstvo znanosti i obrazovanja na službenim stranicama, Hrvatska nije dobila specifične preporuke za područje obrazovanja.
– U izvješću za Hrvatsku istaknuta je, između ostalog, važnost razvoja digitalnih vještina. Također je naglašeno kako se uvođenje digitalnog obrazovanja u Hrvatskoj pokazalo iznimno važnim u vrijeme krize. Potreban je daljnji razvoj infrastrukture i digitalnih obrazovnih materijala kao i razvoj digitalnih kompetencija učitelja, nastavnika, učenika i odraslih. U tom smjeru Ministarstvo znanosti i obrazovanja završava Akcijski plan za nastavu na daljinu za sljedeću školsku i akademsku godinu. – navodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Povodom objave izvješća oglasila se ministrica Blaženka Divjak

– Drago mi je da je Europska komisija prepoznala naše napore u području obrazovanja što, prije svega, potvrđuje dobar smjer obrazovne reforme koju smo uveli u sve škole diljem Hrvatske. Ovo je veliki uspjeh za hrvatski obrazovni sustav posebno u vrijeme krize uzrokovane pandemijom jer se Hrvatska ovime našla uz bok najrazvijenijih europskih država poput Finske, Francuske i Estonije. Naime, od ulaska u EU, Hrvatska svake godine osim jednom dobivala je preporuke iz obrazovanja tako da je sama činjenica da ih ove godine nismo dobili pokazatelj uspješnosti obrazovne reforme. 

FOTO: FLICKR