LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

MZO dodijelio 1 401 000 kn za prilagodbu literature za slijepe i slabovidne učenike i studente

Financijska potpora za prilagodbu nastavnih materijala dodijeljena je projektima devet različitih udruga, od kojih su dva namijenjena studentima.

Financijska potpora za prilagodbu nastavnih materijala dodijeljena je projektima devet različitih udruga, od kojih su dva namijenjena studentima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o raspodjeli i dodjeli financijskih sredstava projektima udruga za prilagodbu i izradu udžbenika i literature za potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata za školsku i akademsku godinu 2020/2021. Odobreni projekti financirat će se s ukupno 1 401 000 kuna.

Navedeni iznos raspodijeljen je na devet različitih udruga, odnosno njihovih projekata, od kojih su dva namijenjena studentima. Humanitarna udruga Čujem, vjerujem, vidim za projekt Prilagodba i izrada literature za potrebe slijepih i slabovidnih studenata psihologije i teologije u zvučnom i digitalnom obliku ostvarila je potporu od 175 000 kuna. Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli dobit će pak iznos od 136 667 kuna za projekt Prilagodba literature za slijepe i slabovidne studente VI.

MZO će provoditi kontrolu nad trošenjem dodijeljenih sredstava te provedbama programa i aktivnostima projekata, a svi korisnici, odnosno udruge dužne su po izvršenju projekata dostaviti izvješće o utrošenim financijskim sredstvima.

FOTO: UNSPLASH