LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poslovanje za vrijeme pandemije

MUP ima važnu obavijest za građane koji se planiraju uputiti na šaltere policijskih uprava

S ciljem smanjenja rizika od širenja koronavirusa šalteri policijskih uprava i postaja rade drugačije no prije. MUP pojašnjava građanima kako trebaju postupati.

S ciljem smanjenja rizika od širenja koronavirusa šalteri policijskih uprava i postaja rade drugačije no prije. MUP pojašnjava građanima kako trebaju postupati.

MUP je na svojim službenim stranicama uputio apel građanima da kada je god to moguće izbjegnu osobni dolazak na šaltere policijskih uprava i postaja. Odnosno moli ih da dolaze ondje samo kada je u pitanju žurno rješavanja nekog od upravnih poslova. 

Podsjetio je, također, da osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i oružni listovi na kojima je navedeno da im je rok istekao 11. ožujka 2020. ili kasnije – i dalje vrijede. Njihova je valjanost, naime, produžena do 30 dana nakon što se proglasi kraj epidemije bolesti COVID-19. 

Valja naglasiti i da je pojedine usluge MUP-a moguće koristiti online. Primjerice, moguće je predati internetski zahtjev za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, dati svoju suglasnost u određenim upravnim postupcima kao što je suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta, suglasnost roditelja za izradu osobne iskaznice ili putovnice djeteta i sl. 

Nadalje, s ciljem smanjenja rizika od širenja zaraze koronavirusom, promijenjen je način zaprimanja stranaka pojedinih policijskih uprava, što podrazumijeva dogovaranje termina dolaska telefonski ili e-poštom, a ponegdje i radno vrijeme. Promjene su vidljive na poveznici.
FOTO: PIXABAY