LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izmjene u radu knjižnice

Moguć online upis u Sveučilišnu knjižnicu Rijeka koja će raditi po ljetnom radnom vremenu

Osim što će od ponedjeljka raditi po ljetnom radnom vremenu, Sveučilišna knjižnica u Rijeci nudi online upis članova i brojne druge online usluge svojim korisnicima.

Osim što će od ponedjeljka raditi po ljetnom radnom vremenu, Sveučilišna knjižnica u Rijeci nudi online upis članova i brojne druge online usluge svojim korisnicima.

Sveučilišna knjižnica Rijeka od ponedjeljka, 1. lipnja počet će raditi prema ljetnom radnom vremenu, iako bi u uobičajenim okolnostima po radnom radnom vremenu radila tek za mjesec dana. Radno vrijeme posudbe je od 9:00 do 14:00 sati od ponedjeljka do petka.

Naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe i to samo tri primjerka, dok se građa naručena tijekom dana može preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9:00 isti dan. Navedeno se odnosi na građu za posudbu izvan Knjižnice, kao i za korištenje u čitaonicama. Iz knjižnice napominju da je vraćanje knjiga moguće isključivo u knjigomat, 24 sata dnevno.

Od 1. lipnja zakasnina se naplaćuje po redovnim pravilima, odnosno 1 kunu po danu po knjizi, ali se u prijelaznom razdoblju do 15. lipnja neće naplaćivati. Od ponedjeljka se ujedno za korisnike otvaraju čitaonice (studijska i prostor za grupni rad), ali prema ograničenom sustavu rada od 10:00 do 14:00 od ponedjeljka do petka.  

Online upis u knjižnicu i druge usluge

Potrebno je ispuniti online upisnicu te priložiti potvrdu o plaćanju. Studenti, maturanti te zaposlenici i umirovljenici Sveučilišta u Rijeci prilažu i dokaz o statusu ako žele ostvariti pravo na određenu visinu članarine. Visina članarine utvrđena je cjenikom usluga.

Nudi se još usluga razgovora s knjižničarima na chatu, možete zatražiti tematsko pretraživanje i dostavu dokumenata online te digitalizaciju na zahtjev. Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY