LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Močvarni dnevni boravak

Močvara obilježava dan beskućnih životinja uz zanimljive edukativne radionice

Događaj će se održati u nedjelju, 15. kolovoza, uz ograničen broj sudionika zbog čega je prethodno potrebno rezervirati svoje mjesto.

Događaj će se održati u nedjelju, 15. kolovoza, uz ograničen broj sudionika zbog čega je prethodno potrebno rezervirati svoje mjesto.

Klub Močvara rezervirao je nedjeljno popodne za obilježavanje Međunarodnog dana beskućnih životinja pa u sklopu projekta Močvarni dnevni boravak organizira novi događaj Močvarne aure, kojim želi proširiti svijest o nekontroliranom porastu broja napuštenih životinja na svijetu te edukativnim sadržajem ovaj rastući problem približiti populaciji.

Program će započeti u 15 sati uz Anu Stuparić, predsjednicu udruge Avokado, i to kuhanjem hrane na biljnoj bazi, a nakon toga počinje radionica zanimljivog naziva Kako pravilno prići psu? kojoj zasigurno nećete moći odoljeti jer će u glavnoj ulozi biti upravo pas. Uz pomoć psa Tinke najmlađima će se pokazati kako možemo pristupiti psu i sigurno se ponašati u njihovoj blizini, u čemu će vam pomoći Mariana Vidmar iz Centra za zaštitu životinja i prirode Key te certificirana bihevioristica za dobrobit životinja.

Slijedi još upoznavanje, druženje s neodoljivim štenčićima i raznim volonterima, nakon čega ćete u 19 sati moći izgraditi vanjska skloništa za mačke od reciklažnog materijala. U 20 sati održat će se okrugli stol o napuštenim životinjama i odgovornom skrbništvu, a sve skupa završit će afterom koji će trajati do 23 sata.

Za ulaz trebate izdvojiti 0 kuna, no imajte na umu da je broj mjesta ograničen i da je potrebno rezervirati svoje mjesto, a više detalje možete pronaći na Facebooku.
FOTO: FLICKR