LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SKUPA VOŽNJA

Mladiću u vozilu pronašli neobičan uređaj i kaznili ga s 2 tisuće kuna

Zbog korištenja nedozvoljenog uređaja, mladi vozač kažnjen je s 2 tisuće kuna.

Zbog korištenja nedozvoljenog uređaja, mladi vozač kažnjen je s 2 tisuće kuna.

Kristijan (21) proglašen je krivim i osuđen zbog neobičnog uređeja kojeg mu je policija pronašla u automobilu, piše Danica.hr.

Kako stoji u presudi, ovaj mladi vozač je upravljao osobnim automobilom u kojem je imao uređaj koji služi za ometanje ili otkrivanje uređaja kojeg koriste ovlaštene osobe, a koji se koristi za praćenje nadzora na cestama - tzv. radar 

Naime, mladi vozač se nije odazvao na suđenje, a u svrhu svoje obrane priložio je fotografiju kamere. Međutim, kako tvrdi policajac, to nije isti uređaj kojeg je zatekao u autu kada ga je zaustavio.

Sjećam se dobro te kontrole u kojoj sam odmah utvrdio da vozač ispred sebe na ploči ima ugrađen uređaj za koji sam osobno utvrdio da se radi o uređaju koji ima za cilj ometanja ili otkrivanje ureađaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa. Uređaj na fotografiji koju je okrivljenik priložio uz prigovor je zaista fotografija kamere, a ne tog uređaja. Ali, ja se dobro sjećam izgleda uređaja, iako ga nisam fotografirao na licu mjesta. Vozač je rekao da je to vozilo od oca i da je to kamera. No, ja sam na mjestu događaja neposrednim opažanjem utvrdio da se radi o uređaju koji služi ometanju uređaja koje koriste službene osobe, naglasio je policajac za portal Danica.hr.

Kristijan je naposljetku kažnjen s 2 tisuće kuna te mora snositi troškove postupka, ali s obzirom na to da ja presuda nepravomoćna, na istu se može žaliti.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA