LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podignuta optužnica

Mladi zagrebački konobar na sudu jer je krao novac iz blagajne: „Učinio sam to jer sam budala”

Mladi konobar ukrao je nova iz kafića u kojem je konobario, a sada mora vratiti novac, pokriti troškove kaznenog postupka i odraditi osam mjeseci kazne.

Mladi konobar ukrao je nova iz kafića u kojem je konobario, a sada mora vratiti novac, pokriti troškove kaznenog postupka i odraditi osam mjeseci kazne.

Mladi konobar Luka (19) ukrao je iz kafića u kojem je radio 2000 kuna te je protiv njega ovih dana podignuta optužnica, prenosi Danica.

Kako tvrde tužitelji, on je početkom rujna lani na zagrebačkoj Gupčevoj zvijezdi kao konobar u kafiću gostima naplaćivao naručena pića, ali nije izdavao račune, već je novac naknadno iz blagajne uzeo i zadržao, pa je time vlasnika kafića oštetio za 2000 kuna.

Luka je tijekom istrage priznao počinjenje kaznenog djela pronevjere, ali tvrdi kako je uzeo oko 1800 kuna. U tom kafiću radio je oko mjesec dana, a sad radi u drugom u Zagrebu i zarađuje oko 6000 kuna mjesečno.

– Točno je i da nisam izdavao račune, ali gazda je rekao da se neki računi izdaju, a neki ne. Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine. Zašto sam to učinio? Ne znam. Zato što sam budala – ispričao je mladić u istrazi.

Rekao je i kako je spreman bivšem gazdi nadoknaditi štetu jer danas ima plaću od 6000 kuna i dobiva napojnice od gostiju. No, obećao je to i prije pokretanja kaznenog postupka te je s gazdom čak bio potpisao sporazum prema kojem se obvezao vratiti novac u tri rate.

Kako to nije učinio, gazda kafića kazneno ga je prijavio pa je protiv njega podignuta optužnica. Državno odvjetništvo za Luku traži osam mjeseci uvjetnog zatvora, vraćanje novca i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna.
FOTO: UNSPLASH