LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Počinio niz prekršaja

Mladi vozač autom nasrnuo na policajca, sad ga čeka prijava za pokušaj teškog ubojstvo?

19-godišnjak koji je upravljao automobilom s još dvojicom putnika sada se suočava s teškim prijavama jer je nasrnuo automobilom na policajca.

19-godišnjak koji je upravljao automobilom s još dvojicom putnika sada se suočava s teškim prijavama jer je nasrnuo automobilom na policajca.

Ove subote, 10. srpnja, oko 15:30 policijski službenici u Varaždinu htjeli su zaustaviti osobno vozilo koje se kretalo u smjeru Hrašćice. Vozač se, međutim, nije zaustavio, već je nastavio kretanje dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici, čineći pritom brojne prekršaje i ugrožavajući sudionike u prometu.
– U pomoć pri zaustavljanju vozila uključene su i druge ophodnje Policijske uprave. Tako su policijski službenici Policijske postaje Varaždin pokušali zaustaviti vozilo na kolniku Ulice Ruđera Boškovića u Hrašćici, pri čemu je vozač naglo ubrzao i vozilo usmjerio direktno u jednog od policajaca, s očitom namjerom gaženja. Policijski je službenik uspio izbjeći udarac skočivši u stranu, na zelenu površinu uz kolnik. – stoji u priopćenju.
Vozilo se zatim nastavilo kretati prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, gdje su ga naposljetku policijski službenici zaustavili kod Gojanca. Njime je upravljao 19-godišnjak, dok su se s njim u vozilu nalazile dvije muške osobe starosti 27 i 36 godina.
– Navedeni su uz uporabu sredstava prisile dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje.
Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, dok će se 19-godišnjak, uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, suočiti i s osudom za djelo Teško ubojstvo u pokušaju, javlja policija.

19-godišnjak je tijekom današnjeg dana predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.
FOTO: PEXELS