LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativna radionica

Mladi u Splitu sastavljat će prijedloge politika za poboljšanje kvalitete života

Prva besplatna edukativna radionica projekta „Suprotiva” održat će se 26. kolovoza. Međusobnom će suradnjom mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih, kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Prva besplatna edukativna radionica projekta „Suprotiva” održat će se 26. kolovoza. Međusobnom će suradnjom mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih, kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini.

Svjetski savez mladih Hrvatska priprema prvu u nizu radionica u sklopu projekta Suradnjom protiv apatije ili Suprotiva. Njihovo provođenje osigurano je sredstvima Europske komisije u sklopu programa Erasmus+, a kao partneri na projektu sudjeluju Klub mladih Rijeka, OU Podum, Udruga Impress, Split Misli i Udruga Prizma.

Mladi iz Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba imat će priliku sudjelovati na edukaciji o strukturiranom dijalogu te se upoznati sa svim relevantnim dokumentima i tijelima koja uređuju status mladih u RH-oj. U sklopu projekta provodit će se istraživanje o potrebama mladih u RH-oj, u kojem će oni sami imati priliku izraziti poteškoće i prednosti života u svojim lokalnim zajednicama.

Prva besplatna edukativna radionica održat će se u Splitu 26. kolovoza u 9:30 sati na adresi Cvite Fiskovića. Polaznici će imati plaćen ručak, a dobit će i potrebne radne materijale. Pozivaju se zainteresirani za sudjelovanje da se prijave na poveznici i popune još nekoliko preostalih mjesta na radionici.

Međusobnom će suradnjom mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za koje smatraju da bi poboljšale kvalitetu života mladih, kako u njihovim lokalnim zajednicama tako i na nacionalnoj razini. Potom će ih moći izravno iznijeti lokalnim donositeljima odluka na panel-raspravi, u sklopu koje će moći postavljati pitanja predstavnicima vladajuće stranke i oporbe u svojoj lokalnoj zajednicii tražiti odgovore od njih.

Suprotiva je nastala kao odgovor na problem neuključenosti mladih u dobi između 18 i 30 godina u političke i društvene procese u Republici Hrvatskoj. Na ovom su području obeshrabreni i nemotivirani za sudjelovanje u tim procesima. Posljedica je takvog stanja osjećaj nemoći i razočaranosti koji naposljetku dovodi do iseljavanja. Stoga je cilj ovog projekta osnaživanje i motiviranje mladih za aktivnu suradnju i uključenost u demokratski život.

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je globalne organizacije World Youth Alliance koja se bavi promicanjem i zaštitom ljudskog dostojanstva kroz edukaciju, javno zagovaranje i kulturu. U Hrvatskoj djeluje od 2012. godine i broji sedamdesetak aktivnih članova između 18 i 30 godina.

FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR