LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nesmotrenost odgovornih

Mladi nogometaši igrali utakmicu na 40 stupnjeva, došlo je do ozbiljnih zdravstvenih problema

Incident na utakmici otvorio je pitanje odgovornosti i odlučivanja unutar Hrvatskog nogometnog saveza, zbog zanemarivanja sigurnosnih standarda koji bi trebali štititi zdravlje igrača.

Incident na utakmici otvorio je pitanje odgovornosti i odlučivanja unutar Hrvatskog nogometnog saveza, zbog zanemarivanja sigurnosnih standarda koji bi trebali štititi zdravlje igrača.

Juniorska nogometna momčad Dinama ostvarila je pobjedu 3-1 nad Mladosti iz Ždralova u prvom susretu nove sezone, na stadionu Maksimir. Unatoč tome što su Modri opravdali ulogu favorita, utakmica je bila obilježena ne samo sportskim nego i zdravstvenim incidentom, s obzirom na to da se igrala u 11 sati po nesnosnoj vrućini, piše 24 sata.

Sjećate li se ovih zlatnih pravila nogometa kada smo bili djeca? Najvažnije je bilo čija je lopta


Na igralištu, gdje je temperatura zraka dosegnula čak 40 stupnjeva, došlo je do ozbiljnih zdravstvenih problema igrača gostujuće momčadi Luke Rešetara koji se srušio uslijed vrućine, što je zahtijevalo intervenciju hitne pomoći. Taj incident izazvao je oštru reakciju Marija Kosa, trenera Mladosti, koji je kritizirao odluku o terminu utakmice.
 

„Ovo je strašno. Po ovom vremenu ne smije se izlaziti van, a kamoli igrati nogomet. Mogli smo igrati u bilo kojem drugom terminu, primjerice noću, ali očito netko nije pokazao razumijevanje.”– izjavio je Kos, dodajući da su njegovi igrači unatoč uvjetima odigrali „herojsku utakmicu”.


Dinamo je svoje prilike iskoristio učinkovito golovima Tomasa Bakovića, Mislava Ćutuka i Petra Andrića, dok je za Mladost strijelac bio Petar Ivančan. Incident na utakmici otvorio je pitanje odgovornosti i odlučivanja unutar Hrvatskog nogometnog saveza, posebice u kontekstu trenutnog toplinskog vala koji pogađa Hrvatsku.

Nogometaši Sveučilišta u Splitu osvojili šesto mjesto na europskom sveučilišnom turniru



Ta utakmica, iako uspješna za Dinamo, ostavlja gorak okus zbog zanemarivanja sigurnosnih standarda koji bi trebali štititi zdravlje igrača. Postavlja se pitanje budućih mjera koje će se poduzeti kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove.
IZVOR: 24 SATA
FOTO: CANVA PRO / GELNER TIVADAR