LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska

Mladi iz regije u Vukovaru će raspravljati o suočavanju s prošlošću

Traju prijave za sudjelovanje u programu „Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije“ koji će se održati u Vukovaru. Tijekom trajanja programa svim sudionicima osigurani su hrana, smještaj i prijevoz.

Traju prijave za sudjelovanje u programu „Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije“ koji će se održati u Vukovaru. Tijekom trajanja programa svim sudionicima osigurani su hrana, smještaj i prijevoz.

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska poziva mlade iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u programu Suočavanje s prošlošću – perspektiva druge generacije koji će se održavati od 13. do 16. rujna ove godine u Vukovaru.

Program organizira Inicijativa mladih za ljudska prava u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Francuskim institutom u Zagrebu, Talijanskim institutom za kulturu Zagreb i Europskim domom Vukovar. Cilj je konferencije radionicama, diskusijama i predavanjima predložiti konstruktivne prijedloge nastavnih politika o recentnoj prošlosti koje uključuju regionalnu perspektivu.

Osim sudjelovanja na konferenciji o perspektivama druge generacije u vezi sa suočavanjem s prošlošću koja će se održavati u Gradskom muzeju Vukovar, sudionici će imati priliku sudjelovati u obilasku grada, projekcijama filmova te će u sklopu programa Inicijative posjetiti mjesta stradanja u Vukovaru, kao što su Spomen-dom Ovčara i mjesto sjećanja Vukovarska bolnica 1991.

Raspored programa dostupan je na poveznici.

Kako biste se prijavili na natječaj, potrebno je zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • imate između 18 i 26 godina,
  • zainteresirani ste za teme suočavanja s prošlošću u postkonfliktnim društvima,
  • do sada niste sudjelovali u programima razmjene Inicijative mladih za ljudska prava.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji se nalazi na poveznici. Prijave su otvorene do 8. rujna 2017.

Uz sudionike iz Hrvatske, programu će prisustvovati i mladi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Srbije. Troškove putovanja, kao i organizaciju te troškove smještaja i hrane pokrivaju organizatori. Za dodatne informacije možete se javiti na e-adresu nikola.puharic@yihr.org.

FOTO: YIHR