LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionice za mlade

Mladi imaju priliku saznati sve o radničkim pravima; kreću radionice „Znaš li svoja radnička prava?” i „Rad po mjeri čovjeka”

Uskoro se održavaju radionice koje će pomoći mladima da se snađu nakon dolaska na tržište rada te da saznaju više o svojim radničkim pravima.

Uskoro se održavaju radionice koje će pomoći mladima da se snađu nakon dolaska na tržište rada te da saznaju više o svojim radničkim pravima.

Informiranja o radničkim pravima nikada dosta, pogotovo ako ste student koji više nije zaštićen Zakonom o obavljanju studentskih poslova. Iz tog razloga uskoro kreće ciklus radionica Znaš li svoja radnička prava?. Radionice će početi 5. studenog u 17 sati u dvorani F3 na Fakultetu političkih znanosti. Osim u Zagrebu radionice će se održati i u drugim gradovima Hrvatske.

Radionica je namijenjena mladima: mladim radnicima i radnicama, studentima, nezaposlenima, onima koji tek traže posao, svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima, što raditi kada se događa neka povreda prava te kako se izboriti za bolja prava i uvjete rada. 

Cilj je radionice mlade koji će uskoro kročiti na tržište rada bolje pripremiti za sve što ih tamo može očekivati – nestabilni radni uvjeti (nekad i bez ugovora), neisplata plaća, nemogućnost korištenja zakonskih prava i slično.

Radionica traje 4 sata uz pauzu te ćete kroz program saznati o radničkim pravima, zakonskom i pravnom okviru rada te što je sindikat i kako funkcionira, a održava se u suradnji s partnerskim udrugama i na različitim lokacijama.

Rad po mjeri čovjeka

Radionicu Rad po mjeri čovjeka provodi Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) kao dio svoje istoimene kampanje.

– Cilj radionice je upoznati polaznike s konceptom rada po mjeri čovjeka,  što je to kvalitetno radno mjesto i koje su osnovne dimenzije kvalitetnog radnog mjesta. Kada radimo neki posao, osnovno pitanje je koliko si zadovoljan na poslu koji radiš i koliko je tvoj posao dobar posao. O tim i drugim pitanjima vezano za rad i radnička prava, kroz participativne metode rada i strukturiranu raspravu, vodit će treneri/ice naših edukacija. – poručuju organizatori.

Radionica se može prilagoditi potrebama ciljne skupine i može trajati od 2 do 4 sata. Ako se želite prijaviti ili želite sami pomoći u organizaciji radionice, javite se na sekcija.mladih@sssh.hr.

Više informacija o terminima i lokacijama održavanja radionica pronađite na poveznici.

FOTO: PEXELS