LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna radionica

Mladi bude svoju generaciju u Osijeku

– Kukanje uz ispijanje kave preokrenuli smo u educiranje i osposobljavanje mladih o pozitivnim promjenama. – ističu članovi Svjetskog saveza mladih.

– Kukanje uz ispijanje kave preokrenuli smo u educiranje i osposobljavanje mladih o pozitivnim promjenama. – ističu članovi Svjetskog saveza mladih.

U jeku sve većeg odlaska talentiranih mladih iz Hrvatske, Svjetski savez mladih Hrvatska čini suprotno  –  osposobljava ih za ostanak. Sačinjen od mladih koji se suočavaju s tim izazovom želi stvoriti bolju budućnost, preoblikovati perspektivnost i zajedničkim snagama probuditi svoju generaciju.

– Kukanje uz ispijanje kave preokrenuli smo u educiranje i osposobljavanje mladih o pozitivnim promjenama koje mogu samostalno pokrenuti u lokalnoj i široj zajednici. – ističu iz organizacije.

Naime, organizacija organizira besplatnu radionicu za mlade do 30 godina u Osijeku ove subote, 23. rujna od 9:30. Sudjelovanjem mladi imaju priliku saznati što je Nacionalni program za mlade i Savjet mladih te kako EU alatima aktivnog građanstva mogu zahtijevati promjene na lokalnoj i državnoj razini. Susrest će se s lokalnim donositeljima odluka te će im se kroz otvorenu raspravu otvoriti prostor za predstavljanje realnih problema s kojima se suočavaju. Po završetku edukacije svatko od sudionika dobit će Youthpass certifikat, kao potvrdu o sudjelovanju.

Cilj je inicijative osnaživanje mladih za aktiviranu suradnju i uključenost u demokratskom životu Hrvatske. Provodi se u sklopu projekta Suprotiva (Suradnjom protiv apatije) čije je provođenje osigurano sredstvima Europske komisije.