LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pobjednici natječaja

„Mjesec hrvatske knjige” ima novi vizualni identitet. Provjerite je li odabran najbolji prijedlog

U razdoblju od svibnja do lipnja paralelno su održani natječaji za logotip i vizualno rješenje manifestacije „Mjesec hrvatske knjige”. Rezultati su konačno objavljeni.

U razdoblju od svibnja do lipnja paralelno su održani natječaji za logotip i vizualno rješenje manifestacije „Mjesec hrvatske knjige”. Rezultati su konačno objavljeni.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija posvećena knjizi, čitanju i čitateljima, sadašnjim i budućim. Tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga 2024. godine, raznovrsnim se i mnogobrojnim programima promiče kultura čitanja i pisanja. Temeljna svrha manifestacije poticanje je ljubavi prema knjizi i čitanju među sadašnjim i budućim generacijama čitatelja.

U razdoblju od 15. svibnja do 12. lipnja 2024. godine paralelno su održani natječaji za logotip i vizualno rješenje manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Rezultati su konačno objavljeni, a povjerenstva su imala izazovan zadatak odabrati najbolje prijedloge među pristiglim prijavama.

 

Službeni logotip Mjeseca hrvatske knjige 2024.


Povjerenstvo za odabir logotipa, u sastavu Petre Dolanjski Harni, Sare Džapo, Ane Kunej, Isabelle Mauro i Ismene Meić, pregledalo je ukupno 62 pristigle prijave. Nakon temeljitog razmatranja, odabrano je rješenje autorice Brune Čičin-Šain. Njezin logotip postat će ključni vizualni identitet ovogodišnje manifestacije, dodatno oplemenjujući i osnažujući prepoznatljivost te važne kulturne inicijative.

Otvori vrata svojoj umjetničkoj karijeri: prilika za kreativne studente umjetnike



Prema objavljenom natječaju, autorica odabranog dizajna logotipa dobit će novčanu nagradu u neto iznosu od 700 eura. Podsjećamo, na natječaj su se mogle prijaviti sve zainteresirane punoljetne fizičke i pravne osobe s prebivalištem i boravištem na području Republike Hrvatske. Također, bilo je moguće prijaviti više od jednog prijedloga logotipa.

Pobjednički logotip možete vidjeti u nastavku.
FOTO: Mjesec hrvatske knjige / Bruna Čičin-Šain, pobjednički logotip

 

Želite se dodatno angažirati i steći vrijedno iskustvo? Prijavite se za demonstratora na Pravu


Odabrana i tri najbolja vizualna rješenja


Na paralelno održani natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2024. pristiglo je ukupno 45 prijava. Povjerenstvo, u sastavu Višnje Cej, Petre Dolanjski Harni, Sare Džapo, Ismene Meić i Josipa Sršena, odabralo je tri najbolja rješenja, koja možete vidjeti na poveznicama koje slijede.

Prvu je nagradu osvojila je Katarina Matković, drugu nagradu Dubravko Kastrapeli, dok su treću nagradu zajednički osvojile Ana Topić i Ana Lukenda. Nagrađeni autori istaknuli su se svojom kreativnošću, estetikom i sposobnošću da vizualno interpretiraju temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, posvećenog pripovijedanju, pod sloganom Pričaj mi...

Ministarstvo osiguralo čak 400 tisuća eura za darovite učenike u osnovnim i srednjim školama


FOTO: Mjesec hrvatske knjige / Katarina Matković, 1. nagrada za najbolje vizualno rješenje
IZVOR: MJESEC HRVATSKE KNJIGE
FOTO: MJESEC HRVATSKE KNJIGE