LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poticanje zapošljavanja

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i HZZ u kampanji „Zaposli se u Hrvatskoj”

Dođite u utorak, 29. svibnja, u 16:30, na javno predstavljanje kampanje „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu gdje ćete se moći izravno obratiti savjetnicima za mjere i dobiti sve informacije na jednom mjestu.

Dođite u utorak, 29. svibnja, u 16:30, na javno predstavljanje kampanje „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu gdje ćete se moći izravno obratiti savjetnicima za mjere i dobiti sve informacije na jednom mjestu.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuli su kampanju Zaposli se u Hrvatskoj kojom žele snažnije potaknuti domaće radnike na zapošljavanje u Hrvatskoj. Sugrađane u potrazi za poslom, poslodavce i široku javnost žele upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja te s drugim projektima koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda poput projekta Zaželi ili lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

U prošloj i ovoj godini više od 45 000 osoba iskoristilo je barem jednu od devet mjera aktivne politike zapošljavanja i zaposlilo se u Hrvatskoj. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje žele aktivirati nezaposlene osobe iz evidencije Zavoda, dodatno ih obrazovati te potaknuti na korištenje mjera u skladu s novom paradigmom individualiziranog pristupa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje svakoj nezaposlenoj osobi.

Dođite u utorak, 29. svibnja, u 16:30, na javno predstavljanje kampanje Zaposli se u Hrvatskoj na Europskom trgu u Zagrebu gdje ćete se moći izravno obratiti savjetnicima za mjere i dobiti sve informacije na jednom mjestu.

Od mjera aktivne politike zapošljavanja posebno ističu mjeru samozapošljavanja namijenjenu onima koji imaju održivu poslovnu ideju, mjeru pripravništva za one koji traže prvi posao, mjeru za osposobljavanje, odnosno stjecanje znanja i vještina na radnom mjestu, mjeru za dodatno obrazovanje i prekvalifikaciju nezaposlenih te Zaželi – program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen dugotrajno nezaposlenim ženama koje skrbe o starijim osobama i pomažu im u kućanstvu.

I vi možete iskoristiti mjere i sudjelovati u projektima koje provode Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje! Obratite se svojem savjetniku u uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osobno, mailom, preko internetskih stranica ili na društvenim mrežama, a on će se potruditi pronaći mjeru koja odgovara vašim potrebama i preporučiti vam kako ostvariti potporu.