LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus i školstvo

Ministar Fuchs potvrdio: Od sljedećeg tjedna ne treba više nositi maske na nastavi

Odluka će biti objavljena danas ili sutra, a primjena kreće od ponedjeljka.

Odluka će biti objavljena danas ili sutra, a primjena kreće od ponedjeljka.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas je nakon sjednice Vlade potvrdio da se od sljedećeg tjedna maske više neće nositi na nastavi. Ta odluka vrijedi tijekom boravka u učionicama, na nastavi. Na hodnicima će se i dalje nositi maske. 

– Razgovarali smo dugo s HZJZ-om i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak. – rekao je ministar. 

Ministar je istaknuo da će se pratiti kakva će biti situacija sa samotestiranjem kod kuće u ponedjeljak, no zadržava optimizam. 

– Mislim da smo na ovaj način poprilično relaksirali mjere, sve na dobrobit djece i izvođenja nastave licem u lice. – rekao je ministar. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavit će detaljne upute, no ministar je istaknuo da će se relaksirati i dio mjera vezan uz putovanja, izlete i slično. 

Učenicima koji su imunokompromitirani preporučit će se da i dalje nose maske, a moći će ih i zadržati djeca koja to budu htjela. Odluka će biti objavljena danas ili sutra, a primjena kreće od ponedjeljka.

FOTO: UNSPLASH