LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održana konferencija za medije

Ministar Fuchs pojasnio kako će biti organizirana nastava

Preporuka je da se maske i dalje nose, ostat će mjerenje temperature na ulazu, no ukidaju se balončići. Ministarstvo apelira na nastavnike i učitelje da se cijepe.

Preporuka je da se maske i dalje nose, ostat će mjerenje temperature na ulazu, no ukidaju se balončići. Ministarstvo apelira na nastavnike i učitelje da se cijepe.

Danas je održana konferencija za medije u kojoj su premijer Plenković te ministri Fuchs i Beroš govorili, između ostalog, i o početku nove nastavne godine

Na početku je ministar Fuchs izjavio kako djeca u Hrvatskoj prošle školske godine nisu provela 5 tjedana fizički u školi što je, u usporedbi s ostalim zemljama Europske unije, među najboljim prosjecima. 

Ipak, istraživanje Instituta za društvena istraživanja, čiji su rezultati jučer predstavljeni javnosti, pokazuju kako je online nastava izrazito negativno utjecala na učenike, a pogotovo na njihovo mentalno zdravlje. 
 



Sukladno tome, iduće nastavne godine primjenjivat će se nešto opuštenije epidemiološke mjere na nastavi u školama. Relaksirat će se izborna nastava, učenici će moći koristiti kabinete te će se razredi moći međusobno miješati. 

Također, sportski timovi moći će biti sastavljeni od učenika iz različitih razreda, no školske sportske dvorane ostat će zatvorene za rekreativne sportove. Vraćaju se roditeljski sastanci uživo u školama. Učenici koji obavljaju praksu u školi ili u tvrtkama ponovno će je moći obavljati. 

Ostat će mjerenje temperature na ulazu u školu, a nošenje maske u razredu se preporučuje. 

Ministar je, zajedno s ministrom zdravstva Berošem, apelirao na učitelje i nastavnike da se cijepe jer je cijepljeno tek 50 posto učitelja i nastavnika. Napomenuo je da nitko neće dobiti otkaz jer se nije cijepio, ali, s obzirom na to da nije jednostavno testirati učitelje i nastavnike prije dolaska na posao, najbolje je rješenje, poručuje, da se učenici i nastavnici cijepe. 

Što se tiče zabrinjavajućih podataka o mentalnom zdravlju učenika, rekao je da Ministarstvo radi sve da im pomogne. 

Ministar Beroš dodao je da se cijepljenje preporučuje djeci starijoj od 12 godina s kroničnim bolestima i onima koji žive s osobama koje imaju bolesti, učenicima završnih razreda, učenicima u domovima te učenicima koji se na praksi sreću s velikim brojem ljudi.
FOTO: WIKIPEDIA / STUDENTSKI.HR