LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Ministar Cappelli: Opatija je perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam

– Stalno naglašavam kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije, i to na svim razinama, i to cjelogodišnje. Upravo s tim ciljem provodimo projekt šest centara kompetentnosti od kojih je jedan upravo u Opatiji. – rekao je ministar naglasivši kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam.

– Stalno naglašavam kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije, i to na svim razinama, i to cjelogodišnje. Upravo s tim ciljem provodimo projekt šest centara kompetentnosti od kojih je jedan upravo u Opatiji. – rekao je ministar naglasivši kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam.

Mladi su naša budućnost i vjerujem kako ćete upravo vi biti dio provedbe turističke politike nove Strategije razvoja turizma RH koju ćemo donijeti sljedeće godine za razdoblje od deset godina. Želimo razvijati odgovoran i održiv turizam i zato sam posebno ponosan što je naša Vlada donijela reformski paket turističkih zakona koji su nedavno usvojeni u Saboru, a koji će doprinijeti razvoju našeg turizma, povećanju konkurentnosti i još boljem pozicioniranju na svjetskoj turističkoj karti.  dio je obraćanja ministra turizma Garija Cappellija studentima i nastavnicima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje je gostovao ovog petka. Istaknuo je pritom važnost kvalitete u turizmu u svim segmentima, posebice kada je u pitanju radna snaga jer je turizam prvenstveno uslužna djelatnost. 

– Turizam pokreće cjelokupno gospodarstvo i koliko god nas veseli konstantan rast ulaganja u ovaj sektor, moramo biti svjesni kako je čovjek ključ uspjeha jer nema tih zlatnih kvadrata objekata visoke kategorije ako zaposleni nemaju osmijeh na licu, ako nemaju dovoljna znanja, vještine i kompetencije. I zato stalno naglašavam kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije, i to na svim razinama, i to cjelogodišnje. Upravo s tim ciljem provodimo projekt šest centara kompetentnosti od kojih je jedan upravo u Opatiji. – rekao je ministar naglasivši kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam.

Naime, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, na čelu s dekanicom dr. sc. Dorom Smolčić Jurdanom, jedina je sveučilišna ustanova u Republici Hrvatskoj u potpunosti usmjerena na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području turizma, ugostiteljstva i održivoga razvoja koja izvodi programe preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnog studija, poslijediplomskoga doktorskog studija, kao i programe cjeloživotnoga obrazovanja. Također, svojim studentima i nastavnicima osigurava unutarnju i vanjsku mobilnost kroz Erasmus programe te kroz CEEPUS mreže: Education Without Frontiers i Amadeus.

Znanstvena, nastavna i stručna aktivnost Fakulteta prepoznata je ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u široj regiji. Fakultet je nositelj mnogobrojnih stručnih i znanstvenih projekata u zemlji i inozemstvu te organizator znanstvenih i stručnih konferencija i okruglih stolova.

Na panel-raspravi ministar Cappelli odgovarao je i na pitanja studenata vezana uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu, zakonsku regulativu iz djelokruga Ministarstva turizma, strategiju razvoja turizma i turističku politiku, investicije u turizmu te ostale aktualne turističke teme.

FOTO: FLICKR