LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tornjaci na Velesajmu

Međunarodnoj izložbi pasa pridružili se Ivano Balić i maskota Eura 2018.

Na Međunarodnoj izložbi pasa reflektori su bili upereni na tornjake. Spektakl je upriličen sa 86 prijavljenih tornjaka, a atmosferi je pridonio i Ivano Balić.

Na Međunarodnoj izložbi pasa reflektori su bili upereni na tornjake. Spektakl je upriličen sa 86 prijavljenih tornjaka, a atmosferi je pridonio i Ivano Balić.

Velesajam je ovog vikenda postao pravi dog-meeting. Naime, održana je Međunarodna izložba pasa koja je ugostila više od 4500 pasa, a poseban naglasak stavljen je na tornjake, autohtonu pasminu Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Ukupno 86 tornjaka prošetalo se Velesajmom, a većina njih prošetala se i centralnim krugom. Popularnost tornjaka raste u cijelom svijetu, a Hrvati trenutno imaju šest službeno priznatih autohtonih pasmina. Ovo je definitivno bila manifestacija međunarodnog karaktera kakvih bi trebalo biti što više jer su se na njoj okupili suci iz petnaestak svjetskih zemalja, a sudionika je bilo iz čak 35 zemalja.

IZVOR: Valentina Lepušić

Suđenje po pasminama trajalo je od deset do četrnaest sati. Revijalni dio počeo je u 15 sati. U posebnom revijalnom dijelu cjelokupnog programa priliku za ocjenjivanje imao je danski ekspert Jorgen Hindse. Hindse smatra kako će tornjaci vrlo skoro doživjeti svoje puno priznanje u svijetu kinologije te će time biti ravnopravni s ostalim pasminama.

Na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine maskota će biti upravo pas tornjak, a ta je ista maskota imala priliku bok uz bok s najboljim hrvatskim rukometnim reprezentativcem Ivanom Balićem proglasiti pobjednika ove manifestacije. Najljepšim tornjakom proglašen je prekrasni Uragan Boss-Tor, čija je vlasnica Varaždinka Senka Kelemenić. Najljepšem tornjaku dodijeljena je majica s logotipom EHF EURO 2018, a vlasnica psa dobila je dres hrvatske rukometne reprezentacije.

IZVOR: Valentina Lepušić

Više informacija saznajte na službenim stranicama Hrvatskog kinološkog saveza.

FOTO: VALENTINA LEPUŠIĆ