LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bio pod utjecajem alkohola

Maloljetni vozač izazvao tragičnu prometnu nesreću, preminula 17-godišnja djevojka

U autu su bile četiri maloljetne osobe i sam vozač koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole.

U autu su bile četiri maloljetne osobe i sam vozač koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole.

U subotu, u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, preminula je 17-godišnja djevojka od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Nesreću je izazvao 17-godišnji maloljetnik, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. 

Prometna nesreća dogodila se oko 4.10 sati ujutro u Susedgradu, na Aleji grada Bolonje. Maloljetni vozač, koji nije imao pravo upravljanja motornim vozilom, vozio je osobni automobil marke Renault sa zagrebačkim registarskim oznakama. Prema policijskom izvješću, imao je 1,21 g/kg alkohola u organizmu.

Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače



Prilikom dolaska do raskrižja s Ulicom Davora Bašića, vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila zavoju, što je dovelo do gubitka kontrole nad vozilom. Automobil je sletio s kolnika na mekani teren i udario u stup javne rasvjete. 

Policija upozorava: budite oprezni pri ulaganju u kriptovalute


U nesreći su ozlijeđena četiri maloljetna putnika i sam vozač. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice. Prema policiji, 16-godišnjak, 17-godišnja putnica i 17-godišnji vozač zadobili su lakše ozljede, dok su drugi 17-godišnjak i 17-godišnja djevojka bili teže ozlijeđeni. Nažalost, teško ozlijeđena djevojka preminula je nekoliko sati nakon nesreće, u 10.35 sati.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da će protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno hospitaliziran, biti poduzete odgovarajuće mjere i podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog izazivanja prometne nesreće.

IZVOR: MUP, PU ZAGREBAČKA
FOTO: MUP, ILUSTRACIJA