LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici

„Mali genijalci” u Varaždinu pokazali svoje sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora i papira

Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema.

Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema.

Više od 200 djece iz cijele zemlje okupilo se u nedjelju u Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, na atraktivnom državnom natjecanju u mentalnoj aritmetici u organizaciji škole za intelektualni razvoj djece Malac genijalac Varaždin.

„Mali genijalci” su pokazali svoje izvanredne matematičke vještine i sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora ili papira. Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema. Na otvorenju ovog državnog natjecanja malim natjecateljima i njihovim učiteljima i mentorima obratio se župan Međimurske županije poželjevši im mnogo uspjeha i dobrodošlicu u županiju sa statusom prijatelja djece.

Uspjeh polaznika Centra izvrsnosti SDŽ: Dominik Drutter o sedmogodišnjem iskustvu s matematikom


 

„Vještina koju posjedujete i koja vas je dovela do ove razine natjecanja danas predstavlja temelj suvremenih znanosti i neizostavan je dio zvanja budućnosti koje će vaše generacije nositi kada odrastu. Želim da u našem Centru znanja i Međimurskom veleučilištu, na današnjem natjecanju, steknete nove prijatelje i iskustva koja će vam biti dragocjena za cijeli život“, rekao je župan Posavec.


Učenici se žalili na nejasna pitanja na maturi iz matematike, NCVVO im odgovorio!


Dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan u ime domaćina je također poželio dobrodošlicu malim matematičarima uz poruku da i dalje vrijedno rade na unaprjeđivanju svojih vještina, a voditeljica škole mentalne aritmetike Malac genijalac Ines Slunjski dodala je kako su se danas u Međimurju okupili najbolji mladi matematičari te da je njihova strast prema učenju i brojkama zaista nevjerojatna, te da je njihova upornost, rad i zalaganje ono što ih čini posebnima.
IZVOR: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
FOTO: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA/MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE