LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici

„Mali genijalci” u Varaždinu pokazali svoje sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora i papira

Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema.

Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema.

Više od 200 djece iz cijele zemlje okupilo se u nedjelju u Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, na atraktivnom državnom natjecanju u mentalnoj aritmetici u organizaciji škole za intelektualni razvoj djece Malac genijalac Varaždin.

„Mali genijalci” su pokazali svoje izvanredne matematičke vještine i sposobnosti u brzom računanju bez pomoći kalkulatora ili papira. Natjecanje je obuhvatilo različite dobne skupine, a svaka skupina je imala priliku pokazati svoje znanje i spretnost u rješavanju složenih matematičkih problema. Na otvorenju ovog državnog natjecanja malim natjecateljima i njihovim učiteljima i mentorima obratio se župan Međimurske županije poželjevši im mnogo uspjeha i dobrodošlicu u županiju sa statusom prijatelja djece.

Sutra kreće državna matura: Znate li riješiti zadatke iz hrvatskog i matematike od prošle godine?


 

„Vještina koju posjedujete i koja vas je dovela do ove razine natjecanja danas predstavlja temelj suvremenih znanosti i neizostavan je dio zvanja budućnosti koje će vaše generacije nositi kada odrastu. Želim da u našem Centru znanja i Međimurskom veleučilištu, na današnjem natjecanju, steknete nove prijatelje i iskustva koja će vam biti dragocjena za cijeli život“, rekao je župan Posavec.


Dodijeljene nagrade „Stipe Vidak” za istaknuti doprinos nastavi i radu s učenicima


Dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan u ime domaćina je također poželio dobrodošlicu malim matematičarima uz poruku da i dalje vrijedno rade na unaprjeđivanju svojih vještina, a voditeljica škole mentalne aritmetike Malac genijalac Ines Slunjski dodala je kako su se danas u Međimurju okupili najbolji mladi matematičari te da je njihova strast prema učenju i brojkama zaista nevjerojatna, te da je njihova upornost, rad i zalaganje ono što ih čini posebnima.
IZVOR: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
FOTO: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA/MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE