LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za posao

Ljetni „ispitni rok”: Kandidatkinje za posao spremačice na sveučilištu dobile ispit od 5 stranica!

Sveučilište je moralo smisliti kako da napravi najbolju moguću selekciju kandidata za posao pa su sastavili ispit.

Sveučilište je moralo smisliti kako da napravi najbolju moguću selekciju kandidata za posao pa su sastavili ispit.

Zahtjevne kriterije upisa neka sveučilišta nemaju samo za studente, već i za kandidate koji se prijavljuju za posao spremačice. Kako doznaje SBplus, kandidati za posao spremačice na Sveučilištu u Slavonskom Brodu morale su priložiti prijavu s mnoštvom obrazaca, privolu, motivacijski razgovor, ali i ispit! 

Kako je za SBplus ispričala jedna od kandidatkinja: 

- Sveučilište je tražilo tri spremačice na puno radno vrijeme i to na 36 mjeseci. Osim općih uvjeta, zahtijevalo se osnovno ili srednje obrazovanje, ali sve ostalo bilo je daleko više no u bilo kojem natječaju za spremačicu na koji sam se prijavila. Uz prijavu na natječaj morali smo priložiti životopis, svjedodžbu, presliku osobe, dokaz o državljanstvu, radnu knjižicu i rukom potpisanu Privolu. Nju smo, pak, morali 'skinuti' kao obrazac sa stranice Sveučilišta. Prvo ju je, dakako, trebalo pronaći, točnije, iskopati. Onda smo na nju trebali navesti redni broj natječaja i naziv točke. Također smo se namučili dok smo pronašli što konkretno pod tim misli onaj tko je pisao Natječaj. Onda je uslijedio motivacijski razgovor kako oni to zovu. Mislim, što reći o motivaciji za radno mjesto čistačice. Prema mojim informacijama, bilo je više od 30 prijavljenih. Intervju je uistinu bio sulud. Između ostalog, oni koji su prošli prvi krug, morali su i u drugi krug testiranja. Je li to bio psihotest ili test percepcije, procjene međuodnosa različitih stvari, teško mi je reći. Ipak smo mi samo čistačice, a oni su očigledno za taj posao trebali nekog s diplomom, da sve bude u skladu s visokoobrazovnom ustanovom. - za SBplus posvjedočila je jedna od prijavljenih.

Budući da je zainteresiranih kandidatkinja bilo 36, a tražilo se troje izvršitelja, Sveučilište je moralo smisliti kako da napravi najbolju moguću selekciju pa su sastavili ispit. Ispit ispituje svašta – od podataka o Sveučilištu do generalnih znanja o opisu posla spremačice do nečega što izgleda kao test inteligencije. 

Sva pitanja možete pogledati u dokumentu u prilogu do kojeg je došao SBplus, a ako dokument ne vidite, ponovno učitajte stranicu. 
 

FOTO: SCREENSHOT / GOOGLE STREET VIEW