LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrabar poteza mladića

Lane se gotovo utopilo u Muri – skokom u rijeku spasio ga 21-godišnjak

Mladi Ivan Mezga 6. lipnja spasio je lane od utapanja u hladnoj i muljevitoj Muri. Ono je sada zbrinuto u Šenkovcu.

Mladi Ivan Mezga 6. lipnja spasio je lane od utapanja u hladnoj i muljevitoj Muri. Ono je sada zbrinuto u Šenkovcu.

Ivan Mezga, 21-godišnjak iz Slakovca, 6. lipnja spasio je život lanetu koje se utapalo pred njim i njegovim prijateljima. Bez razmišljanja skočio je u muljevitu Muru kako bi mu pomogao, piše eMeđimurje.

Kako je Ivan otkrio za eMeđimurje, kada su se smjestili uz obalu, čuli su zapomaganje i cvilež te su ugledali lane koje se utapa u hladnoj i dubokoj rijeci pa im nije trebalo dugo da se priberu i priskoče u pomoć. Najprije su na YouTubeu pustili video u kojemu se čulo glasanje srne što je navelo lane da krene prema zvuku. 
– Tada sam odlučio skočiti u vodu po to lane, bez razmišljanja. U trenu kad sam zagazio, odmah sam propao u mulj do koljena. No, nisam oklijevao, bilo je teško plivati, usporavao me mulj i drva koja su se nalazila u vodi. Kad sam konačno doplivao do laneta, osjetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osjećaj ne mogu opisati riječima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati cijelo vrijeme iznad vode. – izjavio je Ivan za eMeđimurje. 
Kada je Karlo, njegov prijatelj, došao do obale kako bi mu pomogao ispao mu je mobitel u vodu, što su primijetili tek kasnije i više ga nisu pronašli, ali ni gubitak mobitela i riskiranje vlastita života nisu im bili važniji od ishoda ovog hrabrog poteza:
– Nismo znali točno što trebamo činiti, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. No, hvala Bogu, uspjeli smo. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je disati normalno, a mi smo bili neopisivo sretni. Zamotali smo ga u dekicu i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca. Lovočuvar je došao u roku od pet minuta. I on je bio iznenađen i sretan u isto vrijeme, nije mogao vjerovati da sam skočio u tu muljevitu vodu i spasio to maleno biće.
Lane se sada živo i zdravo nalazi kod lovočuvara, zbrinuto je u Šenkovcu, kamo redovito stižu Ivanovi upiti o njegovu stanju.
FOTO: UNSPLASH