LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volontiranjem do posla

Kroz projekt JOB4ME mladi mogu dobiti kompetencije potrebne za zapošljavanje

Volonterskom praksom, nizom edukativnih aktivnosti i besplatnim edukativnim materijalima CERM će ojačati kompetencije za zapošljavanje mladih sa zagrebačkog područja. 

Volonterskom praksom, nizom edukativnih aktivnosti i besplatnim edukativnim materijalima CERM će ojačati kompetencije za zapošljavanje mladih sa zagrebačkog područja. 

Hrvatska se nalazi na nezavidnom položaju s jednom od najviših stopa nezaposlenosti mladih u Europi. Prema podacima objavljenima na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u veljači 2020. godine ukupno je 37 809 nezaposlenih mladih. Istovremeno, dostupno je 20 455 slobodnih radnih mjesta. Naravno da se tu javlja problematika neusklađenosti područja i stupnja njihova obrazovanja s potrebama tržišta, ali je isto tako jasno da u današnje vrijeme trendovi i tehnologije diktiraju radna mjesta, te su, sukladno navedenom, nerijetko neformalno stečene vještine prepoznatljivije i cjenjenije od formalno usvojena znanja u obrazovnom sustavu. Stoga im je potrebno ponuditi priliku za stjecanje novih kompetencija u modernim uvjetima i pod mentorskom palicom osoba s iskustvom.

 

Upravo to čini Centar za razvoj mladih projektom JOB4ME – volontiranjem do posla koji provodi u 2020. godini u partnerstvu s Općinom Dubrava uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nizom edukativnih aktivnosti i besplatnim edukativnim materijalima ojačat će kompetencije za zapošljavanje mladih sa zagrebačkog područja. 
 

Nadalje, kako razlog u nemogućnosti zapošljavanja ne leži samo u nedostatku radnih mjesta već i u nedostatku praktičnog iskustva kandidata potrebnih za odrađivanje zadataka koje pojedino radno mjesto iziskuje, pružit će im mogućnost volonterske prakse na različitim pozicijama. O kojim se pozicijama radi i kako će se moći prijaviti uskoro objavljujemo na službenoj stranici CERM-a te na portalu Studentski.hr.

Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.