LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivni za posao vol. 2

Kraj prve godine projekta - putovanje s puno uspjeha i naučenih lekcija

Ovaj projekt nije usmjeren na podršku u pronalaženju posla; projekt je bio put prema izgradnji bolje budućnosti za mlade i zajednicu u cjelini.

Ovaj projekt nije usmjeren na podršku u pronalaženju posla; projekt je bio put prema izgradnji bolje budućnosti za mlade i zajednicu u cjelini.

Nakon dugog putovanja punog izazova i postignuća, došli smo do kraja prve godine s projektom Aktivni za posao vol. 2.  Želimo podijeliti s vama osvrt na sve aktivnosti, uspjehe i naučene lekcije koje smo doživjeli zajedno tijekom ove nevjerojatne avanture.

Krenuli smo s jasnom vizijom. Želja nam je bila pružiti podršku mladima u teškim vremenima nezaposlenosti i izazovima na putu osobnog i profesionalnog razvoja. Kao što smo naglašavali kroz trajanje ovog projekta, nezaposlenost među mladima nije samo ekonomski problem, već i pitanje mentalnog zdravlja i dobrobiti. Stoga smo se posvetili stvaranju programa koji nije samo o pronalaženju posla, već i o osnaživanju mladih, podržavajući ih u prevladavanju unutarnjih prepreka i razvoju ključnih vještina. Kroz radne pakete i aktivnosti poput individualnih savjetovanja, grupnih radionica i podrške za zapošljavanje, stvorili smo siguran prostor za mlade da se povežu, uče i rastu. Psihološka podrška pokazala se ključnom u pružanju alata za suočavanje s anksioznošću i depresijom te osnaživanju mladih da preuzmu kontrolu nad svojim životima.

FOTO: Freepik

Ovo je generacija mladih koja u potpunosti odrasta okružena tehnologijom, a dolazi iza generacije Z


Grupne aktivnosti poput radionica Moja uloga u zajednici i Izrada životopisa i motivacijskog pisma pružile su prostor za dijalog, razmjenu iskustava i zajedničko učenje. Ponosni smo na uspjeh radionica koje su se provodile te postigle veliki interes među mladima, te ćemo implementirati prijedloge i ideje koje smo dobili od korisnika.

Kroz sve ove aktivnosti, svjedočili smo nevjerojatnom napretku i rastu naših mladih sudionika. Vidjeli smo kako su preuzeli kontrolu, stekli nove vještine i samopouzdanje te kročili hrabro prema svojim ciljevima i snovima.

Ovaj projekt nije usmjeren na podršku u pronalaženju posla; projekt je bio put prema izgradnji bolje budućnosti za mlade i zajednicu u cjelini. Svaki korak koji smo zajedno napravili bio je korak prema stvaranju inkluzivnijeg i podržavajućeg društva.

SKAC Palma poziva mlade kršćane da se prijave na program koji će ih približiti Bogu



Hvala svim sudionicima, partnerima i svima koji su podržali naš projekt kroz ovih godinu dana.

S ponosom zaključujemo ovaj poglavlje našeg puta, ali nastavljamo dalje. Kako je riječ o projektu u trajanju od 3 godine naše putovanje se nastavlja. Pratite i dalje naše aktivnosti jer zajedno možemo postići više. Vidimo se uskoro u novim avanturama!

Studenti na međunarodnoj ljetnoj školi uče kako pomoći djeci ugroženoj siromaštvom


Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu poziva Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje od 2023. do 2025. u iznosu od 25.000,00 €.

IZVOR: INSTITUT ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE MLADIH (ISUM)
FOTO: FREEPIK